Boleslav dvakrát proti Jablonci neuspěla v poháru
Klub

Boleslav dvakrát proti Jablonci neuspěla v poháru

Redakce

V uplynulých dvou ročnících českého poháru boleslavští fotbalisté dvakrát proti Jablonci neuspěli. Před půldruhým rokem ve finále a před půlrokem ve čtvrtfinále. Zda se na jaře 2015 střetnou po třetí ve třech letech, není zatím jasné.

Boleslav i Jablonec jsou již jistými účastníky čtvrtfinále poháru České pošty 2014-15, jehož oficiálními termíny jsou středy 1. a 15. dubna 2015. Na rozdíl od předchozích ročníků, kdy byly čtvrtfinálové dvojice dané kompletním rozpisem pohárového pavouka, tak tentokrát se budou teprve losovat. Tudíž střet boleslavských s jabloneckými fotbalisty není jistý ani vyloučený.

Boleslav ve třetím kole přešla přes třetiligové Štěchovice těsnou výhrou 1:0 a v osmifinále vyřadila druholigový tým FK Viktoria Žižkov. Nejprve na žižkovském hřišti remizovala 1:1 a potom v odvetě na mladoboleslavském Městském stadionu jasně vyhrála 5:0.

Jablonec ve druhém kole vyřídil třetiligový Chomutov 5:0, těsně přehrál divizní Dobrovici 2:1 a v osmifinále si poradil s prvoligovými vršovickými Bohemians, které porazil dvakrát (doma i venku) 2:0.

Boleslav dvakrát neuspěla s Jabloncem ve dvou nedávných ročnících českého poháru. Ve finále poháru České pošty 2012-13 (v květnu 2013 na chomutovském hřišti) po remíze 2:2 prohrála penaltový rozstřel 4:5 a ve čtvrtfinále poháru České pošty 2013-14 po prohře v Jablonci 0:2 a výhře v Boleslavi 1:0 neprošla do semifinále.

Fanshop banner