Vyrovnaný souboj rozhodli až v závěru
Klub

Vyrovnaný souboj rozhodli až v závěru

Redakce

Střetnutí šestnáctiletých bylo dlouho vyrovnaným bojem a Boleslavští o svém jasném vítězství rozhodli až v závěru utkání. Čtyřgólovým rozdílem vyhráli podruhé v letošní podzimní sezóně.

První poločas začal jabloneckou šancí, ale boleslavský brankář Mikulec si se střelou poradil. Na rozdíl od soupeře Boleslavští svoji první šanci proměnili.
V 9. minutě po Fingerhutově přihrávce nastřelil Marek jabloneckého brankáře a odražený míč získal David Novák, který zamířil přesně k tyči - 1:0.
V 19. minutě Balog v dobré šanci trefil pouze bránícího hráče. Ve 34. minutě po přihrávce Davida Nováka nastřelil Marek tyč jablonecké branky.
Ve 39. minutě po Mansfeldově centru z levé strany si odražený míč zpracoval Chládek a krásnou ranou zvýšil boleslavské vedení na 2:0.

Na začátku druhého poločasu Jablonečtí snížili na rozdíl gólu a stále byli ve hře o body.
V 50. minutě zaútočili po pravém křídle a po nedůrazném počínání boleslavských obránců uvnitř pokutového území snadno dali gól naděje - 2:1.
Boleslavští na jablonecký úspěch odpověděli nejprve v 52. minutě povedenou střelou Davida Nováka, kterou od tyče brankář vyrazil, a potom i gólově.
V 59. minutě Mansfeld pěknou střelou na zadní tyč zvýraznil boleslavské vedení na 3:1.
V 66. minutě jablonecký trestný kop zastavila obranná hráčská zeď. V 70. minutě byl v jabloneckém vápně faulovaný Fingerhut a když rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu, tak se proti všem fotbalovým zákonům a zvyklostem exekuce ujal faulovaný hráč a pokutový kop neproměnil. Naštěstí toto pochybení nemělo na boleslavskou hru a vedení negativní dopad.
V 72. minutě Balog krásným zakončením boleslavské akce na vzdálenější tyč nedal jabloneckému brankáři šanci - 4:1.
V 73. minutě Fingerhut napravil penaltové selhání a po Hrdličkově přihrávce zpečetil výhru - 5:1.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Jan Páník k výhře řekl: „Přestože výsledek vypadá jednoznačně, odehráli jsme velmi náročné utkání a soupeře se nám definitivně podařilo zlomit až v posledních patnácti minutách. Jinak byl zápas vyrovnaným bojem, ve kterém bylo naše mužstvo v ofenzivě údernější. Defenzivní činnost byla dostatečně důsledná a tak se soupeř příliš do šancí nedostával. Postupně se začíná zlepšovat součinnost ofenzivních hráčů a díky tomu se dostáváme do více šancí. V tomto utkání se nám podařilo většinu z nich proměnit a některé ještě zůstaly nevyužity při Markově střele do tyče a Fingerhutově neproměněné penaltě. Družstvo začíná být více důsledné a pracovité, v předešlých zápasech nám však chyběla větší efektivita v zakončování útočných akcí."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec - Jakub Novák, Najman, Vojtěch Jon, Komma (71. Hrdlička) - Chládek (51. Hajdo), Marek - Mansfeld (61. Šimon), David Novák (71. Prokorát), Balog - Fingerhut.

Góly FK MB U16: 9. David Novák, 39. Chládek, 59. Mansfeld, 72. Balog, 73. Fingerhut

Rozhodčí: Štefan - Tylchert, Pažout

Diváků: 50

Fanshop banner