Ve druhém poločase soupeře smetli
Klub

Ve druhém poločase soupeře smetli

Redakce

Boleslavští těsně prohráli první poločas, ale protože se po změně stran zlepšili v proměňování šancí, strhli vítězství na svoji stranu a potvrdili tak své postavení v čele Juniorské ligy.

První poločas začal boleslavským útokem a nevydařenou Lalkovičovou střelou. Na druhé straně Drobílek trefil pouze boční síť boleslavské branky. V 6. minutě promarnil velkou šanci boleslavský útočník Klobása, který z malého vápna netrefil soupeřovu branku. Dvakrát se marně zkoušel prosadit Vukadinovič, poprvé mířil vedle liberecké branky, podruhé jej zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. Nepřesně stříleli liberecký Machuča i boleslavský Lalkovič.
Ve 26. minutě po libereckém rohovém kopu ve zmatcích před boleslavskou brankou Budnik z postavení zády k brance patičkou šťastně skóroval - 1:0.
Ve 34. minutě Lalkovičův centr zakončil Vukadinovič nepřesně. Ve 39. minutě Hankič vychytal Drobílka, míč se však odrazil k dalšímu libereckému hráči, ale Budnik neprostřelil hradbu bránících těl. Vzápětí boleslavský protiútok nepřesně završil Lalkovič.

Z druhého poločasu neuplynuly ani dvě minuty a Boleslavští vyrovnali.
Ve 47. minutě Vukadinovičův centr nezkrotil stoper Maršálek ani brankář Zoula a důrazný Zahustel protlačil míč do liberecké sítě - 1:1.
Za nerozhodného stavu nejprve ve 48. minutě netrefil boleslavskou branku Bouška a o čtyři minuty později po spolupráci s Bouškou vystřelil Budnik těsně mimo. Boleslavští byli přesnější a dokonali obrat vývoje utkání.
V 57. minutě rychlý útok boleslavské trojice zaskočil libereckou defenzívu. Po spolupráci se Zahustelem a Vukadinovičem dal vedoucí gól Mehanovič - 1:2.
V 61. minutě Lalkovičův centr využil ke střelbě Vukadinovič, ale Zoula nepřekonal.
V 64. minutě zacentroval zprava Vukadinovič a z voleje levačkou úspěšně vypálil Klobása - 1:3.
V 65. minutě si Liberečtí vypracovali gólovou šanci, kterou Machuča neproměnil.
V 71. minutě utekl po levé straně Lalkovič a z jeho přesné přihrávky snadno skóroval Kozma, jenž byl na hřišti necelých deset minut - 1:4.
Liberečtí odpadli a sporadické útoky zakončovali nepřesně. Naopak čerstvý Kozma byl při chuti a přesnost mu nescházela.
V 77. minutě střela z Kozmovy levačky se od tyče odrazila za záda libereckého brankáře Zoula a boleslavské výhře dala jasnou podobu - 1:5.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Houžvička, Křapka, Pajer, Thalamy - Kateřiňák, Mehanovič (79. Zemánek) - Zahustel (62. Kozma), Lalkovič (74. Hodač), Vukadinovič (74. Lacek) - Klobása (84. Lakatoš).

Sestava FC Slovan Liberec U21: Zoul - Sackey (74. Zítka), Bong, Bouška (84. Polívka), Droibílek (68. Tabeira), Calazans (79. Vojtěšek), Ondráček, Budnik (78. Janošík), Maršálek, Kaiser, Machuča.

Góly: 26. Budnik - 71. a 77. Kozma, 47. Zahustel, 57. Mehanovič, 64. Klobása.

Rozhodčí: Zadinová - Ratajová, Simmerová

Fanshop banner