Dramatickou bitvu rozhodl Tavares premiérovým gólem
Klub

Dramatickou bitvu rozhodl Tavares premiérovým gólem

Redakce

Přesně po půlhodině hry dal Tavares první ligový gól v boleslavském dresu a byl jediným v utkání plném důrazných soubojů o každý míč. Z neúprosné bitvy vyšla jako vítěz Boleslav a udržela se na dohled pohárových příček.

V předchozích deseti vzájemných zápasech o ligové body Boleslav vyhrála polovinu a naposledy s vršovickými Bohemians prohrála před více jak třemi roky v Ďolíčku. Doma s Bohemians prohrála jen jednou, a to na podzim 2009. Jedenácté střetnutí těsně vyhrála.

Utkání začali Boleslavští aktivně a hned z prvního útoku vytěžili roh. A za tři minuty další. Ale ani jeden z nich efektivně nezakončili a čtvrthodinový tlak zůstal bez gólového korunování. V 7. minutě Navrátilovu špatnou přihrávku vystihl Mikuš a pádil proti Hruškovi, který jeho důrazné zakončení vyrazil. O dvě minuty později Bořilovu technickou střelu vyrazil od levé tyče Švenger na třetí boleslavský roh. V 19. minutě Radův trestňák usměrnil hlavičkující Mosquera do připraveného Hrušky. Ve 22. minutě se po Kyselově centru dral do koncovky Skalák, ale tísněn obráncem neuspěl. Ve 23. minutě tvrdě vystřelil Moravec a po Hruškově teči získali Bohemians svůj první roh, kterému boleslavská defenzíva bez obtíží odolala. Ve 26. minutě po Moravcově pasu za boleslavskou obranu se do výhodné pozice dostala Bratanovič, ale branku Hrušky netrefil.
Ve 30. minutě po faulu na Skaláka trestný kop z dvaceti metrů poslal Bartl před vršovickou branku, kde z malého vápna míč za Švengrova záda usměrnil hlavou Tavares - 1:0.
Ve 41. minutě Ščuk snadno přišel na půlící čáře o míč a svoji chybu napravil nedovoleným zákrokem nedaleko boleslavské šestnáctky. Trestňák Rady u pravé tyče lapil Hruška. Ve 42. minutě Skalákův centr hlavičkoval Magera vedle pravé tyče. V nastavené minutě prvního poločasu měli Boleslavští výhodu trestného kopu ze dvaceti metrů. Povedený signál jim sudí Kovařík zarazil kvůli předčasnému vyběhnutí bránícího Bratanoviče, opakovaný pokus se rozhodl Skalák řešit přímou střelou a trefil zeď.

Druhý poločas začal boleslavskou šancí, ale na Kyselův přízemní centr byl u vzdálenější tyče Magera krátký. V 54. minutě Mosquera netrefil z deseti metrů Hruškovu branku. O pět minut později si se slabou Mikušovou ranou Hruška snadno poradil. V 65. minutě si Navrátilův přesný oblouček za vršovickou obranou zpracoval Kysela, ale jeho centr před branku neprošel. O dvě minuty později Ďuriš po sprinterském souboji přelstil protihráče a z jeho přihrávky střílel Skalák do v pádu bránícího Cseha. V 69. minutě Lietava střelou z pětadvaceti metrů Hrušku nepřekvapil. V 71. minutě Kyselův pěkný centr hlavičkoval Ščuk nad Švengerovu branku. Čtvrt hodiny před koncem nevyužili Boleslavští sérii tří rohů. V 78. minutě střílel nepřesně z hranice šestnáctky Ščuk. V 88. minutě Wágner na malém vápně netrefil míč a vzápětí na druhé straně Bratanovičům centr z levé strany u bližší tyče zpacifikoval Hruška. V předposlední minutě poslední boleslavský roh kopal Skalák a ve shluku hráčů se pěstí prosadil Švenger. Rozhodčí Kovařík prodloužil utkání o tři minuty, ve kterých se na těsné boleslavské výhře nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Bartl (80. Zahustel), Magera (72. Wágner), Skalák - Ďuriš (73. Šisler).

Sestava Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Cseh, Krch, Šírl - Moravec, Jindřišek, Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (59. Lietava).

Gól: 30. Tavares

ŽK: Skalák, Tavares - Bratanovič, Krch

Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Urban

Diváků: 2708

Fanshop banner