Potřetí v řadě získali tři body
Klub

Potřetí v řadě získali tři body

Redakce

Boleslavští se po dvou výhrách na soupeřových hřištích v Teplicích a Hlučíně radovali do třetice v domácím utkání s pražským Meteorem a potvrdili tak svoji pozici v relativně klidném středu ligové tabulky.

V rozháraném začátku měly oba týmy výhodu rohového kopu, ale ani jedna strana ho nevyužila. Na konci úvodní čtvrthodinky se boleslavští dorostenci neprosadili ze dvou standardních situací - po druhém rohu, ani po trestňáku od levé postranní lajny.
V 18. minutě Vodhánělův roh u bližší tyče hlavou přizvedl Lukeš a u vzdálenější rázně zakončil vedoucím gólem Zörkler - 1:0.
Vedoucí gól kupodivu boleslavské hráče neuklidnil. Nadále si počínali ve hře a především v koncovce zbrkle. Ve 21. minutě Vodhánělův centr z trestňáku od pravé postranní lajny neškodně proletěl napříč pražským vápnem. Ve 30. minutě zaměstnal Stibora střelou z dálky boleslavského brankáře Volka. Ve 34. minutě šance Meteoru skončila rohem a po jeho rozehrání Hromas z malého vápna netrefil Volkovu branku. Ve 38. minutě po pátém boleslavském rohu dvakrát výtečně zasáhl gólman Meteoru Hradecký.
Ve 43. minutě boleslavská defenzíva zaváhala při třetím rohu Meteoru a Macek vyrovnal - 1:1.

Ve druhém poločasu Boleslavští vydřeli vítězství především zásluhou střelecky pohotovému Wolfovi, jenž se trefil dvakrát do soupeřovy sítě.
V 51. minutě rychlý boleslavský atak založil Ladra kolmicí na Frömmela, který v pravou chvíli přihrál rozběhnutému Wolfovi a ten zamířil přesně podle gólmana - 2:1.
V 61. minutě Ladrův trestný kop nasměroval Glöckner hlavou do pravé tyče. V 67. minutě Ladra zahrával trestňák z opačné strany a míč těsně minul soupeřovu branku. V 74. minutě promarnil Ladra obrovskou šanci, když běžel sám proti brankáři Hradeckému, ale neprostřelil jej.
S blížícím se závěrem hráči Meteoru cítili, že jsou stále ve hře o body a zvyšovali své útočné úsilí. Boleslavští obránci měli plné nohy starostí. V 76. minutě se Macek prokličkoval do střelecké pozice uvnitř boleslavské šestnáctky, ovšem jeho zakončení Volek vyrazil. O dvě minuty později po centru z levé strany Holeček povedeně hlavičkoval, ale pozorného Volka nepřekonal. Meteor svůj čtvrthodinový tlak naštěstí nezužitkoval a Boleslavští krátce před koncem své vedení zvýraznili.
V 84. minutě obrana Meteoru odvrátila Ladrův trestňák jen kousek mimo šestnáctku k Wolfovi, který se bez otálení opřel do míče a trefil se k levé tyči - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Zabilanský, Lukeš, Glöckner, Dratva - Vodháněl (87. Marek), Košek - Wolf, Ladra, Zörkler (77. Dohnalík) - Frömmel (65. Bojda).

Sestava FK Meteor Praha VIII U19: Hradecký - Hromas (84. Kozel), Horák, Janků (77. Hejda), Janíček - Leitner, Ploc (56. Šimek) - Dvořák (81. Nouzák), Holeček, Stibora (56. Nábělek) - Macek.

Góly: 51. a 84. Wolf, 18. Zörkler - 43. Macek

ŽK: Lukeš, Bojda - Janků, Stibora

Rozhodčí: Matějček - Machýček, Toth

Diváků: 65

Fanshop banner