Hráli s chutí a zaslouženě vyhráli
Klub

Hráli s chutí a zaslouženě vyhráli

Redakce

Boleslavští junioři nasázeli soupeři čtyři góly, po dvou v každém poločase. Byli přesnější a důraznější v koncovce než Hradečtí, kteří pro ně nepříznivý vývoj utkání psychicky nezvládali a dohráli bez dvou vyloučených.

První poločas začali Boleslavští s obrovskou chutí, chodili dravěji do míčů a počínali si důrazněji v osobních soubojích. Hned z první akce zahrozil Hodač. Ve 4. minutě Klobása sice neobehrál brankáře Koubka, ovšem k míči se dostal Kozma, který nastřelil bránícího hráče.
V 5. minutě Klobása připravil šanci Hodačovi tak dokonale, že tomu jen stačilo doklepnout míč do prázdné branky - 1:0.
Boleslavští nadále proháněli hradecké protihráče a nepolevovali v ofenzivní aktivitě. A brzo přidali druhý gól.
V 18. minutě Kocourek přihrál rozběhnutému Hodačovi a ten se podle gólmana trefil k levé tyči - 2:0.
Další boleslavskou příležitostí byl trestný kop za Zezulovo podražení Lacka na hranici hradecké šestnáctky. Hodač střílel přes zeď těsně nad levou šibenici. Ve 36. minutě Houžvička o půl metr přestřeli hradeckou branku. O dvě minuty později Hodačův roh hlavičkoval Klobása přes šířku hradecké branky jen pár centimetrů vedle pravé tyče.

Druhý poločas začali o poznání aktivněji Hradečtí a častěji se hrálo na boleslavské polovině hřiště. Takový obraz hry vydržel jen čtvrt hodiny. Nejblíže gólu byl v 56. minutě Káva. Běžel zprava sám proti Hankičovi, který střelu hradeckého útočníka vyrazil nohou na roh. Jakmile se boleslavští fotbalisté dostali na dostřel hradecké branky, předvedli mnohem úspěšnější koncovku než soupeř.
V 60. minutě z Klobásovy přízemní přihrávky nastřelil Houžvička tyč, odražený míč Kocourek vrátil před branku a Klobása z pár metrů razantně skóroval - 3:0.
V 61. minutě kopal Kateřiňák trestný kop téměř od rohového praporku, centr na malém vápně propadl ke Kozmovi a ten bez váhání poslal míč do branky - 4:0.

V 71. minutě hradecký Vobejda zbytečně hrubě fauloval Klobásu při odkopu míče od boleslavské šestnáctky a sudí Černý mu okamžitě ukázal červenou kartu. Zbylých dvacet minut dohrával Hradec v oslabení, které v poslední minutě umocnil Týfa, jehož Černý vyloučil za nakopnutí Albiny.
V 74. minutě po Lackově přihrávce si Bojda připravil střelbu, ale Koubek mu ve skórování zabránil. V 75. minutě Kateřiňák z trestného kopu jen o pár centimetrů minul pravý horní růžek. V 78. minutě Lackův roh u bližší tyče usměrňoval Thalamy, ale přestřelil branku. V 88. minutě Lackův roh hlavičkoval Zemánek těsně mimo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Thalamy, Křapka, Kozma, Houžvička - Kateřiňák (76. Zemánek), Malpon (68. Lakatoš) - Kocourek (84. Kopa), Hodač (68. Albina), Lacek - Klobása.

Sestava FC Hradec Králové U21: Koubek - David Drozd, Vyšehrad (46. Týfa), Zezula, Čermák - Vobejda, Pavel Drozd - Pago (68. Djurovic), Kopřiva (46. Langr), Heger (79. Radojev) - Káva.

Góly: 5. a 18. Hodač, 60. Klobása, 61. Kozma

ŽK: Křapka, Houžvička, Thalamy - Káva, Vobejda

ČK: 71. Vobejda, 90. Týfa (oba HK)

Rozhodčí: Černý - Pospíšil, Myška

Diváků: 85

Fanshop banner