Přivezli tři body z Hlučína
Klub

Přivezli tři body z Hlučína

Redakce

Druhou venkovní výhrou za sebou poskočili boleslavští starší dorostenci na dvanáctou příčku ligového pořadí.

Do utkání na hřišti soupeře z třetího místa od konce ligové tabulky vstoupili Boleslavští podle očekávání aktivně a již po dvou minutách hry ohrozili hlučínskou branku ze standardní situace. I když i další nadějné herní situace nevyužili, brzy získali vedení.
V 9. minutě povedenou akci středem hřiště zakončil úspěšně Frömmel, který hlučínskému brankáři nedal šanci - 0:1.
Vedoucí gól kupodivu boleslavské dorostence neuklidnil, neboť v následujících minutách postrádali přehled v kombinaci a přesnost ve střeleckých šancích. Hlučínští postupně hru vyrovnali a od dvacáté minuty dokonce převzali iniciativu. Zatlačili boleslavské družstvo na jeho polovinu, ale hráli bez efektivity v koncovce. Boleslavští se naštěstí vzpamatovali a přidali druhý gól.
Ve 36. minutě chybu hlučínské obrany nekompromisně potrestal Frömmel svojí druhou brankou vstřelenou v tomto utkání - 0:2. Tak i skončil první poločas.

Do druhého poločasu se Hlučínští vrátili se čtyřmi změnami v sestavě a začali hrát jednodušší a aktivnější fotbal. Na hlučínskou snahu o zkorigování výsledku odpověděli Boleslavští třetím gólem do jejich sítě.
V úvodu druhého dějství se boleslavský kapitán Ladra opřel do míče dvacet metrů od soupeřovy branky a trefil se přesně do šibenice - 0:3.
V 66. minutě Hlučínští po centru a následném závaru v boleslavském brankovišti snížili na 1:3
.
V tomto úseku utkání byli Hlučínští velmi aktivní, ale naráželi na organizovanou a pozornou boleslavskou defenzívu. V 76. minutě se ve velké příležitosti ocitl boleslavský Bojda, kterého však skvěle vychytal hlučínský brankář. V nastavených minutách Boleslavští přežili nebezpečnou skrumáž před Zabilanského brankou a posléze slavili druhé vítězství v řadě za sebou na hřišti soupeře.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Zabilanský, Lukeš, Glöckner, Dratva - Wolf (89. Kopa), Vodháněl, Košek, Zörkler (88. Dohnalík) - Ladra (92. Malý), Frömmel (72. Bojda).

Branky FK MB U19: Frömmel 2, Ladra.

Fanshop banner