Byli jsme málo nebezpeční, litoval trenér Jarolím
Klub

Byli jsme málo nebezpeční, litoval trenér Jarolím

Redakce

Po těsné prohře na Spartě označil trenér Jarolím boleslavskou obrannou činnost za obstojnou, ale celkový herní projev za málo nebezpečný pro soupeřovu branku. Hlavně se mu nelíbilo, že jeho svěřenci nedokázali více podržet míč pod kontrolou.

„V zápase, bohužel až na jednu situaci, kdy jsme inkasovali, byla naše obranná hra dobrá, Sparta je silná na balonu, není pro ni problém vytvářet si šance a realizovat je, protože momentálně hraje v pohodě. V bránění jsme obstáli, ale v přechodové fázi jsme měli některé situace řešit líp a neztrácet tak snadno balony. Potom jsme mohli i být nebezpečnější. I když jsme trošku počítali, že by mohla být Sparta z evropského poháru unavenější, tak nás dostala pod tlak," řekl Karel Jarolím, který připustil, že na boleslavský tým možná má trochu negativní vliv fakt, že už druhý zápas za sebou nehrál z různých objektivních důvodů v kompletní sestavě.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička odmítl spekulace, že by jím vedené mužstvo bylo unavené z utkání Evropské ligy v Bratislavě. „Boleslav přijela velmi dobře organizovaná a my její obranný blok těžko dobývali. Hráči se po čtvrtečním utkání Evropské ligy cítili dobře, šrámy neměli, ale stál proti nám kvalitní ligový soupeř a o to více si cením, že jsme vyhráli. Po inkasovaném gólu Boleslav změnila způsob hry, nasadila vysoké hráče a nákopy na ně nás trochu zlobila. Jsem rád, že jsme to uhráli," řekl Lavička a také se vyjádřil ke zdánlivě obrannému zaměření boleslavské hry. „V porovnání s předchozím ligovým utkáním proti Plzni nehrála Boleslav proti nám méně aktivněji, ale my se snažili okamžitě po ztrátě míče ho znovu získat a nedovolit tak boleslavskému soupeři rychlý přechod do útoku, na který má rychlostní typy hráčů."

Fanshop banner