Rozhodl jediný gól
Klub

Rozhodl jediný gól

Redakce

Boleslavští podruhé za sebou prohráli s nulou. Na Spartě odolávali kombinačním útokům soupeře rovnou hodinu, než dostali gól. Ve zbylé půlhodině se jim vyrovnat nepodařilo.

Mladé Boleslavi proti úřadujícímu českému mistrovi chybělo šest hráčů z podzimní soupisky: Bořil kvůli trestu za čtyři žluté karty, Skalák z důvodu klubové dohody v rámci hostování ze Sparty, zranění Wágner (stehenní sval), Rosa (kolenní vaz), Smejkal (meniskus) a Milla (v rekonvalescenci po operaci).

První poločas vyhrála Sparta na rohy 7:0, ale gól nepadl ani jeden. Sparťané rozvážnou a trpělivou kombinací tlačili Boleslavské fotbalisty, kteří se soustředili na pozorné bránění, k jejich brance. V 5. minutě rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali Spartě gól. Potom se míč za Hruškova záda téměř hodinu nedostal. Boleslavští poprvé zaútočili v 9. minutě, ale na Kyselův centr byl před Bičíkovou brankou Zahustel krátký. V 16. minutě Konaté prokličkoval do boleslavské šestnáctky, kde jej zastavil skluzem Hůlka a následnou střelu Krejčího vyrazil Hruška na roh. Ve 25. minutě Mehanovič poslal podle levé čáry Lalkoviče, jehož střelu z úhlu Bičík neudržel, ale na druhý pokus míč dostal pod kontrolu před dotírajícím Ďurišem. Ve 29. minutě po narážečce s Dočkalem se za boleslavskou obrannou linií ocitl Konaté, ale včas vyběhnuvší Hruška jeho šanci zmařil za cenu dalšího rohu. O tři minuty později si boleslavský gólman poradil s Dočkalovou ránou k pravé tyči. Ve 42. minutě Konatého bombu neudržel Hruška v náručí a míč skončil v šestém rohu.

Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil. Boleslavští nikam nepospíchali a nechávali se zatlačit k vlastnímu vápnu, kde odvraceli soupeřovy ataky. Dařilo se jim to až do šedesáté minuty. Za hodinu hry získala Sparta deset rohů, ale ze stálého tlaku gól nedala.
V 60. minutě po ataku a centru Krejčího z levé strany se boleslavské defenzívě nepodařilo odkopnout míč do bezpečí a z hranice šestnáctky přesně k levé tyči zamířil Dočkal - 1:0.
Po inkasovaném gólu Boleslavští častěji zkoušeli zaútočit, bohužel bez úspěšného vyvrcholení. V 66. minutě Dočkalův centr hlavičkoval Lafata nad boleslavskou branku. O tři minuty později po spolupráci se Ščukem vystřelil vedle levého horního růžku Mehanovič. V 72. minutě neprošla Ščukova přihrávka do vápna na Mageru. V 76. minutě po nepovedeném rozehrání sparťanského trestňáku vyrazil do brejku Vukadinovič, ale Dočkal jej dostihl a zastavil. Deset minut před koncem nadějnou boleslavskou akci zakončil nepřesně a nedůrazně Ščuk. V 84. minutě měli Boleslavští výhodu trestného kopu, Bartl přiťuknul Magerovi a jeho centr z rohu malého vápna nepřesně hlavičkoval Ščuk. V 85. minutě nebezpečně zaútočila sparťanská dvojice Lafata s Krejčím, ale Hruška byl u míče včas a šanci zmařil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bartl - Ščuk, Tavares - Zahustel, Mehanovič (70. Vukadinovič), Lalkovič (64. Magera) - Ďuriš (76. Pajer).

Sestava AC Sparta Praha: Bičík - Kadeřábek, Holek, Brabec, Costa - Vácha, Matějovský - Konaté (82. Přikryl), Dočkal (79. Mareček), Krejčí (88. Vacek) - Lafata.

Gól: 60. Dočkal

ŽK: Vácha - Kysela, Bartl

Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Kříž

Diváků: 7731

Fanshop banner