Neproměňují šance, proto prohrávají
Klub

Neproměňují šance, proto prohrávají

Redakce

Boleslavští mladíci v souboji se svými teplickými vrstevníky nebyli herně horší, ale scházela jim lepší produktivita, když především v prvním poločase promarnili několik vyložených příležitostí ke skórování.

V prvním poločase se Boleslavští ani jednou se neprosadili, i když šance měli. Již v 5. minutě Mansfeld po spolupráci s Fingerhutem dobře vystřelil a teplický gólman míč vyrazil konečky prstů.
V 11. minutě Tepličtí zaútočili po levé straně a centr u boleslavské přední tyče netrefil stoper Najman, čímž nabídl soupeři zdarma pozici ke skórování - 0:1.
Ve 21. minutě po Novákově přihrávce běžel Fingerhut sám na brankáře, ale šanci neproměnil. Ve 33. minutě boleslavský gólman Mikulec chytil teplické nebezpečné zakončení z deseti metrů.

Po přestávce ve 45. minutě Chládek krásně přihrál Šimonovi, jenž ve vyložené šanci trefil pouze teplického gólmana. O dvě minuty později po standardní situaci se dostal k míči D. Novák, ale zpětnou přihrávkou adresáta nenašel.
V 61. minutě Tepličtí zahrávali trestný kop a po odraženém míči snadno podruhé skórovali - 0:2.
V 65. minutě Fingerhut zakončil boleslavský útok střelou nad branku a o čtyři minuty se neprosadil, ani když sám postupoval proti teplickému brankáři.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec - Grus (61. Jakub Novák), Najman, Vojtěch Jon, Václav Jon (78. Hrdlička) - Komma (71. Geissler), Chládek (61. Marek) - Mansfeld (75. Prokorát), David Novák, Šimon (51. Balog) - Fingerhut.

Rozhodčí Martínek - Měščan, Chrastina

Diváků: 50

Trenér šestnáctiletých boleslavských dorostenců Jan Páník neskrýval zklamání z prohraného mistrovského utkání: „Z výsledku utkání panuje zklamání, předvedená hra je naopak povzbuzením. Vypracovali jsme si více brankových příležitostí a můžeme pouze žehrat na jejich neproměňování. Po dobrém začátku přišla velká chyba Ondry Najmana, po níž se soupeř dostal téměř bez námahy do vedení. V první půli sice více kontrolovali hru hosté, ale žádnou vyloženou šanci si nevypracovali. Naopak několik naši akcí volalo po gólu. Ve druhém poločase jsme postupně hru srovnali a začali více tlačit. Dostávali jsme se do zajímavých možností a branka do hostující sítě doslova visela ve vzduchu. Přišla standardní situace soupeře a odražený míč nakonec skončil v naší síti. Předvedený výkon však potvrzuje, že jdeme správnou cestou a pokud k dobré hře přidáme i proměňování šancí, budeme úspěšní i výsledkově."

Fanshop banner