Plzeňskou prohru před novináři hodnotil místo Jarolíma asistent Kočí
Klub

Plzeňskou prohru před novináři hodnotil místo Jarolíma asistent Kočí

Redakce

Na tiskovce po prohře s Plzní předstoupil před novináře nikoliv hlavní boleslavský trenér Karel Jarolím, ale jeho asistent Boris Kočí. Na dotaz, zda Jarolímovu nepřítomnost zavinila zdravotní indispozice z dramatického průběhu fotbalu, odvětil Kočí, že nikoliv.

„Viděli jsme dramatické utkání se spoustou šancí na obou stranách. Plzeň dokázala ze své první šance dát branku a nám se v první půli nepodařilo šanci v gól přetavit, což bylo s tak silným soupeřem, jakým Plzeň je, důležité," řekl na úvod svého hodnocení Boris Kočí. „V druhé půli už nebyla naše hra dopředu tak pestrá a naopak při plzeňských šancích nás výrazně podržel brankář Hruška. Když jsme přežili pokutový kop a podrželi si naději na úspěch, dopustili jsme se chyby v rozehrávce a Plzeň odskočila na dva góly. To bylo rozhodující, v závěru se projevila plzeňská síla na míči a my už moc příležitostí neměli."
Na novinářské výzvy, aby se vyjádřil k rozhodčímu, nejprve Boris Kočí odmítal hodnotit jeho výkon s poukazem na to, že ve fotbale má každý (hráči, trenéři, rozhodčí) svoji roli a jak je v ní úspěšný, měli by hodnotit odpovídající lidé. Potom však přeci jenom řekl: „Kdybych pískal, tak bych za zákrok na Bartla penaltu odpískal, a Lalkovičův únik jako ofsajdový neposoudil. Ale neberte to tak, že v Boleslavi pláčeme a naříkáme nad výkonem rozhodčího. Byly tam situace, které měli hráči vyřešit líp a nevyřešili. Po neodpískané penaltě a po zápase pochopitelně plály emoce, ale musíme se s tím vyrovnat." Absence útočníků Wágnera a Ďuriše, kteří v Boleslavi hostují z Plzně a podle dohody proti mateřskému klubu nemohli hrát, označil Boris Kočí za citelné oslabení. „Ti, co je nahradili, nezklamali, ale postrádali zkušenosti v rozhodujících momentech," dodal Jarolímův asistent Kočí.

„Jsem maximálně spokojený, čekal jsem těžké utkání a bylo ještě těžší, než jsem čekal. K výkonu rozhodčího se nevyjadřuji," prohlásil plzeňský kouč Miroslav Koubek, jenž zářil spokojeností. „Viděli jsme zajímavou bitvu, agresivní a rychlé utkání, které nám Boleslav hodně ztížila. Tak jednoduché jsme to neměli, jak by se podle výsledku zdálo. V prvním poločase Boleslav získávala odražené míč a vytvořila si pár nebezpečných situací. Byl jsem přesvědčený, že tak heroický výkon, jaký Boleslav předváděl, nemohla vydržet devadesát minut. Také se postupem času projevila naše vyspělejší kombinace a vytěžili jsme z toho branky."

Fanshop banner