Ďuriš, Skalák a Hůlka v reprezentačních dresech
Klub

Ďuriš, Skalák a Hůlka v reprezentačních dresech

Redakce

V říjnové reprezentační přestávce Synot ligy oblékli dresy národních týmů ve třech různých kategoriích tři hráči základní sestavy FK Mladá Boleslav. Ďuriš slovenského áčka, Skalák české jednadvacítky a Hůlka českého týmu dvacetiletých.

Útočník Michal Ďuriš na vyprodaném žilinském stadionu v utkání kvalifikace na ME 2016 Slovensko - Španělsko 2:1 střídal v 54. minutě Weisse. V té době Slováci vedli Kuckovým gólem ze 17. minuty. V 82. minutě Paco Alcácer vyrovnal, ale v 87. minutě zaútočil po pravé straně Ďuriš a přetaženým centrem u vzdálenější tyče našel Stocha, jenž dal hlavou vítězný gól. Ve druhém kvalifikačním utkání v Borisově proti Bělorusku, které Slováci vyhráli 3:1, se Michal Ďuriš na hřiště nedostal a celých devadesát minut proseděl na lavičce.
Ofenzivní hráč Jiří Skalák obdržel nominaci trenéra Dovalila ke dvěma zápasům jednadvacetiletých lvíčat Česko U21. Ta první zápas ve čtvrtek 9. října vyhrála v Kyjevě nad Ukrajinou 1:0. Skalák byl v základní sestavě a hrál 75 minut, od 76. minuty jej nahradil brněnský Sýkora. V úterý 14. října na stadionu vršovických Bohemians při těsné prohře s Italy 0:1 byl na hřišti celý druhý poločas.
Obránce Lukáš Hůlka reprezentoval v dresu Česko U20 ve dvou střetnutích s Francii. Dvacetiletí mladíci pod vedením trenéra Hoftycha v úterý 7. října remizovali v Ústí nad Labem 1:1 a v sobotu 11. října v Chomutově prohráli 1:2. V prvním utkání hrál Hůlka na postu stopera první poločas a ve druhém odehrál celých devadesát minut.

Fanshop banner