Rozhodla střelecká produktivita
Klub

Rozhodla střelecká produktivita

Redakce

Boleslavští dorostenci promarnili doma tři body v utkání, v němž byli se soupeřem rovnocenní v počtu střel na branku. Ovšem Slovácko ze šesti ran vytěžilo čtyři góly, kdežto Boleslav ze šesti ran proměnila jen dvě v gólový zápis.

První poločas začali Boleslavští s velkým elánem. Dva nadějné útoky neúspěšně zakončil Ladra, v závěru prvního nastřelil brankáře, o chvíli později na konci druhé akce trefil obránce. Vstupní čtvrthodinku Boleslavští završili gólem.
Ve 14. minutě zprava zacentroval Bojda a uvnitř soupeřovy šestnáctky Dohnalík bez otálení napálil míč do slovácké sítě - 1:0.
Pod dojmem vedení boleslavští dorostenci polevili, a přestože soupeř nebyl lepší, bojovalo se často o střed hřiště. Ve 20. minutě z nepřipravené pozice ukvapeně vystřelil Ladra a brankář Semanko snadno kryl. Ve 24. minutě chybu slováckého obránce využil Bojda k sólovému průniku do vápna, ale střelu mu zablokoval protihráč obětavým skluzem. Ve 39. minutě slovácký kapitán Machalík vystřelil téměř z pětadvaceti metrů a boleslavský gólman Roudnický míč chytil se štěstím až druhým pokusem. Ve 41. minutě obehrál Ladra protihráče a připravil střeleckou pozici Dohnalíkovi, který však bez přípravy nastřelil brankáře.

Druhý poločas vyzněl nečekaně pro Slovácko, které v rozmezí osmi minut nastřílelo tři góly a otočilo vývoj utkání ve svůj prospěch.
V 50. minutě Rezek tečovanou střelou z dvaceti metrů do levého horního růžku překvapil Roudnického - 1:1.
Boleslavští jakoby zapomněli na konkrétní úkoly a propadli skepsi. V 54. minutě slovácký brejk pokazil ukvapeným a nepřesným zakončením Vinkler.
V 56. minutě slovácký Křivánek nastřelil levou tyč boleslavské branky a úspěšné Machalíkově dorážce přihlížela zkamenělá celá boleslavská obrana - 1:2.
V 58. minutě Vinklerův centr zprava propadl v chumlu hráčů k Machalíkovi a ten se z malého vápna prosadil podruhé ve dvou minutách - 1:3.
V 68. minutě Heřmánkův centr z pravé strany zakončil úspěšně Vinkler šťastným prostřelením brankáře Roudnického - 1:4.

Teprve za výrazného třígólového rozdílu se proti uspokojenému Slovácku dostali do šancí i boleslavští fotbalisté. Jejich koncovka však postrádala přesnost i razanci. V 70. minutě Ladrův trestňák gólman Semanko vyrazil za hranici šestnáctky a Dratvovi se povedla střela, kterou však Semanko také vyrazil. V 79. minutě Ladrova lehce tečovaná rána minula slováckou branku jen o pár centimetrů a vynesla Boleslavi pouze rohový kop. V 80. minutě slovácký útok vyvrcholil Křivánkovým technickým pokusem mimo pravý horní růžek Roudnického branky.
V 90. minutě boleslavský útok z pravé strany po Kopově centru zúročil přesnou střelou Košek a zmírnil tak nečekaně výraznou prohru - 2:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Wolf (70. Kopa), Lukeš, Marek, Glöckner - Kühnel, Košek - Zabilanský (60. Zörkler), Ladra, Dohnalík - Bojda (60. Dratva)..

Sestava1. FC Slovácko U19: Semanko (89. Bartoš) - Flasar, Suchý, Síleš, Mareš (83. Fojtášek) - Křivánek - Machalík, Vinkler, Heřmánek (70. Ohnutek), Rezek (66. Martiš) - Vaďura (75. Zajíc).

Góly: 14. Dohnalík, 90. Košek - 56. a 58. Machalík, 50. Rezek, 68. Vinkler.

ŽK: Glöckner

Rozhodčí: Zeman - Fišer, Kočárek

Diváků:75

Fanshop banner