Boleslav přes Žižkov jasně postoupila do čtvrtfinále
Klub

Boleslav přes Žižkov jasně postoupila do čtvrtfinále

Redakce

Úvodní duel osmifinále Poháru České pošty na žižkovském hřišti skončil nerozhodně 1:1 a tak se o postupujícím do čtvrtfinále rozhodovalo v odvetě na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslav si postup nenechala uniknout a nastřílela druholigovému soupeři pět gólů.

Do odvety ani jeden s týmů nevstoupil se shodnou základní sestavou v porovnání s prvním osmifinálovým zápasem. Boleslavskými změnami byl v brance Miller, v obraně stopeři Smejkal a Rosa, v ofenzívě Zahustel. Žižkovská základní sestava měla jenom tři nováčky: v brance Holého, v obraně Šťastného a v záloze Bazala.

První poločas se odehrál za stálé převahy boleslavského mužstva. Už v první minutě se v šanci ocitl Wágner, ale v krkolomné pozici z malého vápna netrefil branku. Potom byla hra chvíli rozháraná, jak Boleslavští hledali klíč k žižkovské brance.
V 9. minutě první boleslavský roh kopal Bartl, a když ho stoper Šťastný odvrátil, poslal Bartl před žižkovskou branku další centr. Od vzdálenější tyče Rosa hlavičkoval před branku a Smejkal snadno z metru doklepl míč do sítě - 1:0.
V 18. minutě Dresslerův trestňák u pravé tyče chytil Miller. Žižkovské standardní situaci předcházel střet boleslavského stopera Rosy s žižkovským špílmachrem Folprechtem. Oba o chvíli později pro zranění odstoupili ze hry.
Ve 23. minutě Hejného trestňák od postranní lajny Hejný hlavičkoval nad branku. O dvě minutě později Kyselův centr neudržel žižkovský gólman Pokorný v rukavicích, ale Wágner chybu nepotrestal. Ve 30. minutě dlouhý Magerův pas Bartl doběhl a po jeho centru Zahustelovo zakončení vyrazil zázračným reflexem gólman Pokorný na roh. Ve 36. minutě Bartlův centr z trestného kopu Wágner hlavičkoval k levé tyči a vyražený míč poslal Navrátil mimo branku. I při dalších ofenzivních boleslavských akcích byli střelci v modrobílých dresech nepřesní. Poločas skončil těsným vedením Boleslavi.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští v útočení a Žižkovští v bránění a čekání na příležitost k protiútoku. Ve 48. minutě Kysela šikovně prostrčil Zahustelovi a ten přihrál před branku Magerovi, kterému v zakončení zabránil obránce nepotrestaným faulem. O minutu později po spolupráci s Tavaresem se ke střelbě dostal Kysela a jeho umístěnou ránu k pravé tyči Pokorný lapil. O minutu později po spolupráci se Ščukem nepovedeně vystřelil Wágner.
V 55. minutě rychlý žižkovský protiútok zakončil Súkenník přízemní střelou, která proletěla boleslavským brankovištěm a pravou tyč minula jen o pár centimetrů. V 59. minutě první žižkovský roh odvrátil jistým odkopem Navrátil. V 62. minutě brejk Bořila s Bartlem zakončil Bartl přízemní ranou do vyběhnuvšího gólmana. O minutu později však již Pokorný kapituloval podruhé.
V 63. minutě Kysela parádní zasekávačkou obehrál Bartošáka a přesně zacentroval před branku, kde Zahustel ze dvou metrů hlavičkoval k pravé tyči - 2:0.
Žižkovští ani po druhém gólu nepolevili v nasazení, ale na dostřel Millerovy branky se často nedostávali. A protože Boleslavští byli v ofenzivních akcích v této fázi utkání nedůslední, hrálo se pár minut jen uprostřed hřiště. Čtvrt hodiny před koncem si vynutili dva rohy v těsném sledu a po rozehrání druhého v 77. minutě střelecké pokusy Zahustela, Smejkala a Wágnera neprošly houštinou bránících těl. V závěrečných minutách přeci jenom svojí herní vyspělost vyjádřili dalšími třemi góly.
V 78. minutě se po Bartlově centru z levé strany prosadil u vzdálenější tyče Magera hlavou - 3:0.
V 82. minutě atakovali Žižkovští vytrvale boleslavskou branku, až získali dva rohy v jedné minutě. Druhý odvrátil stoper Smejkal tak dokonale, že založil úspěšný brejk.
V 84. minutě Smejkalem založený brejk odtáhl Lalkovič přes půlku hřiště až do žižkovské šestnáctky, kde zdařile přehodil vybíhajícího brankáře a z necelého metru do prázdné branky míč doklepl Vukadinovič - 4:0.
Žižkovští odpověděli střelou, kterou Miller vyrazil na čtvrtý roh. Po něm marné dobývání Millerovy branky završil Podrazký střelou těsně vedle pravého horního růžku.
V 88. minutě s chutí kličkující Lalkovič na kraji šestnáctky zamotal hlavu Šťastnému a zacentroval před branku, kde z malého vápna Magera podruhé hlavou skóroval - 5:0.
Boleslav tak bez problémů postoupila do čtvrtfinále poháru České pošty, které je na programu až v jarní sezóně 2015.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Rosa ((22. Navrátil), Bořil - Tavares, Ščuk - Zahustel (82. Vukadinovič), Magera, Bartl - Wágner (82. Lalkovič).

Sestava FK Viktoria Žižkov: Pokorný - Dressler, Hovorka, Šťastný, Bartošák (73. Kučaba) - Reiter, Bazal, Súkenník, Folprecht (22. Podrazký), Podzimek - Hejný (67. Marek).

Góly: 78. a 88. Magera, 9. Smejkal, 63. Zahustel, 84. Vukadinovič

ŽK: Podrazký

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pilný

Diváků: 737

Fanshop banner