Proti poslednímu týmu tabulky splnili roli favorita
Klub

Proti poslednímu týmu tabulky splnili roli favorita

Redakce

Boleslavští na hřišti posledního Třince měli hru pod kontrolou, a i když v úvodu utkání Kateřiňák neproměnil penaltu, tak později dvěma přesnými trefami Kocourka podle očekávání vyhráli a pojistili si tak druhé místo v Juniorské lize.

První poločas Boleslavští začali s chutí a už v 7. minutě získali výhodu pokutového kopu, který sudí Antoníček nařídil za Minaříkovu ruku. Kateřiňák zamířil k levé tyči, kam se včas vrhnul i třinecký brankář Brych a míč vyrazil.
Neproměněná penalta boleslavský elán neoslabila. Kocourkův průnik zastavili Třinečtí jen za cenu rohu, který rozehrál Kateřiňák a nad branku hlavičkoval Kozma. Kolem 21. minuty dvakrát úspěšně zasahoval boleslavský brankář Hankič, poradil si s Martynkovým trestňákem i o chvíli později se Švábíkovým lobem. Ve 24. minutě tvrdě vypálil Lalkovič, ale pozorného Brycha nepřekvapil. Ve 32. minutě po Geisslerově centru šel Kozma nebojácně do souboje s Brychem a rozhodčí mu odpískal útočný faul. O dvě minuty později si třinecký brankář poradil s Hodačovou střelou.
Ve 41. minutě nezachytila třinecká defenzíva rychlého Kocourka, který z plného běhu křížnou přízemní ranou překonal Brycha poprvé - 0:1.
Minutu po gólu Geisslerův centr vyrazil Brych před sebe k protihráči Hodačovi, ten sice tvrdě vystřelil, ale pouze do ležícího gólmana a další boleslavskou dorážku už třinečtí obránci nedopustili.

Druhý poločas začal boleslavskou šancí, když Pajer přihrál Houžvičkovi, ale ten se přes Brycha neprosadil. V 50. minutě Ferencův nákop snadno zkrotil Hankič. V 52. minutě Kozmův centr hlavičkoval Houžvička jen několik centimetrů vedle levé tyče. V 58. minutě Vovesův průnik zarazil Křapka zahraním míče na roh. Po jeho rozehrání vystřelil Švábík do připraveného Hankiče. V 64. minutě po Houžvičkově centru pálil bez přípravy Lalkovič těsně nad třinecké břevno. V 66. minutě třinecký trestňák Martynka se snažil hlavičkou usměrnit Mjuller, ale Hankič jeho zakončení chytil.
Čtvrt hodiny před koncem se na pár minut hra rozdrobila sérií střídání a nedovolenými zákroky. Hráče sudí uklidňoval žlutými kartami, ale definitivně vášně opadly po druhém gólu v třinecké síti.
V 84. minutě Třinečtí nevyužili rohového kopu k ohrožení Hankiče a naopak umožnili Boleslavským vyrazit do brejku. Svoji rychlost opět uplatnil Kocourek, všem utekl a povedenou přízemní ranou dal důležitý druhý gól - 0:2.
Ve zbývajících minutách boleslavští fotbalisté v pohodě dotáhli utkání do zaslouženého vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Pajer, Křapka, Thalamy - Hodač (83. Lakatoš), Kateřiňák - Kocourek, Lalkovič (72. Lacek), Houžvička (83. Tvrzník) - Kozma (61. Klobása).

Sestava FK Třinec U21: Brych - Kalfas (68. Králíček), Kučera, Minařík, Pilch - Hála (84. Samiec), Ferenc, Voves, Martynek - Švábík (77. Zimka), Mjuller.

Góly: 41. a 84. Kocourek

ŽK: Voves, Pilch - Houžvička

Rozhodčí: Antoníček - Pochylý, Duda

Diváků: 40

Fanshop banner