Prohráli zápas, který měli vyhrát
Klub

Prohráli zápas, který měli vyhrát

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci poznali fotbalový paradox z nevlídné strany. Přestože byli po celé mistrovské utkání osmého ligového kola lepším týmem, tak po nevyužití mnoha šancí včetně pokutového kopu, zůstali bez jediného bodu.

V prvním poločase po vlažném úvodu brzo převzali otěže utkání boleslavští borci. V 9. minutě po spolupráci s Machů střílel nad příbramskou branku Komárek. V 15. minutě na Zákravského nebezpečný míč před brankou nedosáhl ani jeden z dobíhajících spoluhráčů. V 16. minutě se ocitl Machů úplně sám před brankářem Buriánem, ten však předvedl neuvěřitelný zákrok a jednu z největších šancí utkání zázračně chytil.
V 18. minutě centroval z pravé strany Machů a akci zakončil úspěšnou rybičkou Novák - 1:0.
Ve 23. minutě Vejr v gólové pozici hlavičkoval nad příbramskou branku. Ve 34. minutě se ocitl sám před brankářem Komárek, prvním dotekem s míčem sám sebe vyhnal z dobré pozice a potom trefil pouze boční síť. Ve 36. minutě pronikl do příbramského pokutového území Vejr a zakončil mimo branku.
Ve 39. minutě udělal velkou hrubku boleslavský stoper Horáček, čehož Příbramští využili k brejku a v jeho závěru Ratajem ke srovnání průběžného skóre bezprostředně před odchodem týmů do šaten - 1:1.

Pět minut po změně stran střílel příbramský útočník nebezpečně jen kousek nad boleslavskou branku. V 56. minutě utíkal sám na branku Vejr, ale jeho zakončení podél brankáře minulo o pár centimetrů levou tyč příbramské branky.
V 59. minutě při boleslavské rozehrávce podjel jednoduchý míč Zákravskému pod nohou a příbramský Rataj dokázal i tuto chybu okamžitě ztrestat druhým gólem - 1:2.
A Boleslavští pokračovali v zahazování šancí. V 60. minutě Machů ze dvou metrů přestřelil branku. V 62. minutě Královu nebezpečnou střelu příbramský brankář vyrazil na rohový kop. V 63. minutě se do boleslavské otevřené obrany dostali Příbramští, ale jejich šanci zmařil brankář Truksa.
V 72. minutě po faulu na Machů získali Boleslavští výhodu pokutovému kopu, ale Novák zamířil do středu branky a gólman Burian střelu zneškodnil. Boleslavští nepolevili a zatlačili Příbramské do pokutového území. V 76. minutě Hančovského centr našel úplně volného Novotného, který sám před brankářem hlavou přestřelil branku. V závěru Boleslavští zahrávali několik rohových a trestných kopů, ale příbramská defenzíva odolala a všechny náznaky šancí odvrátila.

Navzdory nepříznivému výsledku našel mladoboleslavský trenér Martin Mrvík slova chvály a povzbuzení: ,,S naší hrou a výkonem jsem maximálně spokojený. Soupeře jsme po většinu utkání přehrávali a byli lepším týmem. Bohužel jsme doplatili na dvě hrubé chyby v rozehrávce a na neproměňování vyložených šancí včetně penalty. Výsledek je z tohoto pohledu nespravedlivý, ale takový je fotbal. I přes porážku si pochvalu zaslouží celý tým. Z jednotlivců se mně nejvíce líbil Procházka."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - Procházka (71. Novotný), Klíma, Horáček, Rudzan - Komárek, Koubský (62. Král) - Zákravský (62. Hančovský), Machů, Novák - Vejr.

Branky: 18. Novák - 39. a 59. Rataj

Rozhodčí: Hádek - Nejedlo, Hloucal

Diváků: 50

Fanshop banner