Skalák reprezentuje v české jednadvacítce, Ďuriš ve slovenském áčku
Klub

Skalák reprezentuje v české jednadvacítce, Ďuriš ve slovenském áčku

Redakce

Nominační pozvánku od reprezentačních trenérů dostali dva útočníci z mladoboleslavského mužstva. Jiří Skalák do české jednadvacítky pro utkání v mezinárodním turnaji a Michal Ďuriš do slovenského áčka pro kvalifikační zápasy ME.

Druhý a třetí říjnový týden je v celé fotbalové Evropě reprezentačním termínem. Proto o víkendu 11.- 12. října má Synot liga pauzu.
V rámci přípravy na evropský šampionát U21, který se v příštím roce odehraje na českých stadionech, sehraje tým Česko U21 dvě utkání mezinárodního turnaje Challenge Trophy. Nejprve ve čtvrtek 9. října v 18 hodin místního času v Kyjevě s Ukrajinou a potom v úterý 14. října od 17 hodin v Praze na stadionu Bohemians 1905 s Itálií.
Trenér české jednadvacítky povolal proti Ukrajině a Itálii tři brankáře a osmnáct hráčů, mezi nimi i Jiřího Skaláka, jenž v FK Mladá Boleslav hostuje z AC Sparta Praha.

Kompletní nominaci Česko U21 tvoří brankáři Karel Hrubeš (SK Slavia Praha), Tomáš Koubek (FC Hradec Králové) Jiří Pavlenka (FC Baník Ostrava) a hráči Jan Baránek (FC Baník Ostrava), Jakub Brabec (AC Sparta Praha), Vladimír Coufal (FC Slovan Liberec), Matěj Hanousek (FK Dukla Praha), Matěj Hybš (FC Vysočina Jihlava), Tomáš Kalas (1. FC Köln), Martin Frýdek (FC Slovan Liberec), David Houska (SK Sigma Olomouc), Jan Malík (FC Zbrojovka Brno), Ondřej Petrák (1. FC Norimberk), Jakub Plšek (SK Sigma Olomouc), Tomáš Přikryl (AC Sparta Praha), Jiří Skalák (FK Mladá Boleslav), Jan Sýkora (FC Zbrojovka Brno), Michal Trávník (1. FC Slovácko), Jaromír Zmrhal (SK Slavia Praha), Vojtěch Hadaščok (FC Slovan Liberec), Michael Krmenčík (FK Dukla Praha).

Slovenský národní tým v říjnových termínech kvalifikace pro ME 2016 hraje dvě utkání. Ve čtvrtek 9. října na domácím hřišti v Žilině proti Španělsku a v neděli 12. října venkovní utkání v Borisově proti Bělorusku. Trenér slovenské reprezentace Ján Kozák rozeslal nominační pozvánky do třiadvaceti klubů po celé Evropě. Z české Synot ligy si vytáhl jednoho brankáře a dva hráče. Volba padla i na Michala Ďuriše, jenž v FK Mladá Boleslav hostuje z FC Viktoria Plzeň a z radosti nad nominací nasázel v utkání desátého kola Synot ligy do brněnské sítě dva góly.

Ve slovenské reprezentaci jsou brankáři Ján Mucha (Samara), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Vídeň) a hráči Peter Pekarík (Hertha), Martin Škrtel (Liverpool), Norbert Gyömbér (Catania), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Michal Breznaník (Sparta Praha), Viktor Pečovský (Žilina), Karim Guédé (Freiburg), Juraj Kucka (Janov), Filip Kiss (Ross County), Erik Sabo (Trnava), Stanislav Šesták (Bochum), Marek Hamšík (Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya), Róbert Mak (PAOK Soluň), Miroslav Stoch (Al-Ain), Michal Ďuriš (Mladá Boleslav), Martin Jakubko (Amkar Perm), Adam Nemec (Union Berlín).

Fanshop banner