Ideální to není a nebude nikdy, pravil trenér Jarolím
Klub

Ideální to není a nebude nikdy, pravil trenér Jarolím

Redakce

Ani jasná výhra nad Brnem nepřinutila boleslavského trenéra Karla Jarolíma k velké chvále týmu. Ale s uspokojením v hlase připustil, že se hráči sehrávají a herní projev zápas od zápasu zlepšují.

Vysoké vítězství o čtyři góly nad Brnem se Karlu Jarolímovi hodnotilo před novináři příjemně. Za důležitý aspekt pro příznivý vývoj označil dobrý vstup do utkání. „Na Brno jsme se pečlivě připravovali, protože je to jeden z mála týmů, který hraje trochu v jiném rozestavení, než většina ligových soupeřů. Dařil se nám rychlý přechod do ofenzívy. Bohužel jsme po dvou rychlých úvodních gólech v dalších šancích neuspěli. Vyšel nám i vstup do druhé půle, což nás uklidnilo. Utkání jsme většinou kontrolovali, i když jsme měli pasáž, kdy soupeř držel více míč, ale moc nebezpečný nebyl. Brněnský gól jsme zažehnali dalšími góly a brejky, které jsme nedotáhli do gólů. S třemi body jsme spokojení, potvrdili jsme bod za remízu z Liberce."
Na novinářský dotaz, jak moc se herní projev mladoboleslavského mužstva blížil ideálu, Jarolím s pobaveným úsměvem odvětil: „Ideální to není a nebude nikdy. Ideální by bylo, kdybysme každou akci dotáhli do gólu, ale to se asi nikdy nepodaří."

Při ohlédnutí za odehranou třetinou ročníku 2014-15 Synot ligy boleslavský kouč Karel Jarolím přiznal, že jej mimořádně hodně mrzí promarněné body v prohraných zápasech doma s Duklou Praha a v Českých Budějovicích, které dohrávaly v deseti bez vyloučeného hráče. „Mám však pocit, že v kabině je dobrá atmosféra, že se tým postupně čím dál více sehrává a nepovedené zápasy máme za sebou," poznamenal Karel Jarolím na závěr svého vystoupení na pozápasové tiskové konferenci.

Brněnský trenér Václav Kotal byl z vysoké prohry velmi zklamaný: „Nehodnotí se mi utkání dobře. I když jsme se na ně připravovali, nezvládli jsme v úvodu dvě standardní situace a zkušená Boleslav brzkého vedení využila, my jí navíc pomohli vlastním gólem. Bylo to jednoznačně zasloužené vítězství Boleslavi."

Fanshop banner