Ve středu hrajeme o postup do pohárového čtvrtfinále
Klub

Ve středu hrajeme o postup do pohárového čtvrtfinále

Redakce

Odvetné utkání osmifinále poháru České pošty FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov se hraje ve středu 8. října od 16 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Vstupné je 50,- Kč a permanentky vydané na letošní podzimní ligovou sezónu platí i na tento pohárový duel.

V úvodním osmifinálovém střetnutí FK Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:1 na žižkovském hřišti neudrželi Boleslavští jednogólové vedení, které zařídil v předposlední minutě prvního poločasu Skalák po Magerově prodloužení Millerova výkopu. Ve druhém poločase Žižkovští v 72. minutě neproměnili penaltu za Kyselův faul, neboť Voltr překopl Millerovu branku. V 85. minutě Voltr střelou z necelých patnácti metrů k levé tyči vyrovnal.
Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Tavares (46. Ďuriš), Ščuk - Bartl, Magera, Skalák (74. Zahustel) - Wágner,
Sestava FK Viktoria Žižkov:Holý - Dressler, Hovorka (46. Opluštil), Bodeček, Bartošák - Reiter, Súkenník, Podzimek (71. Voltr), Folprecht, Karafiát, - Hejný (76. Marek).

FK Viktoria Žižkov je klub s bohatou historií. Získal jednou mistrovský titul (1927-28) a dvakrát pohárovou trofej (1993-94 a 2000-01). V současnosti hraje druhou nejvyšší tuzemskou soutěž Národní fotbalovou ligu, kterou vede. Dobrou formu s ligových duelů potvrdil i v poháru České pošty, v jehož dosavadním průběhu vyřadil už dva prvoligové týmy. Porazil ve druhém kole Vysočinu Jihlava 2:1 a ve třetím kole Slavii Praha také 2:1.
V uplynulém desetiletí, kdy FK Mladá Boleslav patří trvale mezi tuzemskou fotbalovou elitu, hrál tým klubu slavné historie FK Viktoria Žižkov nejvyšší ligu pouze tři soutěžní ročníky. Z šesti vzájemných prvoligových zápasů Boleslavští vyhráli třikrát, Žižkovští dvakrát a jedno utkání skončilo remízou při souhrnném skóre 6:4 v boleslavský prospěch.

Dvojice osmifinále poháru České pošty

Úvodní utkání

23. září FK Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:1
23. září FK Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:0
24. září FK Třinec - SFC Opava 2:0
30. září TJ Jiskra Domažlice - FK Teplice 0:4
8. října FC Baník Ostrava - 1. FC Slovácko
28. října FC Slovan Liberec - 1. SC Znojmo/FC Zbrojovka Brno (hraje se 8. října)
4. listopadu FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň
18. listopadu 1. FK Příbram - AC Sparta Praha

Odvetná utkání

8. října FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov
8. října SFC Opava - FK Třinec
9. října Bohemians Praha 1905 - FK Baumit Jablonec
14. října FK Teplice - TJ Jiskra Domažlice
29. října 1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava
5. listopadu 1. SC Znojmo/FC Zbrojovka Brno - FC Slovan Liberec
19. listopadu FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové
4. prosince AC Sparta Praha - 1. FK Příbram

Fanshop banner