Jasně vyhráli, když soupeře přehrávali po většinu utkání
Klub

Jasně vyhráli, když soupeře přehrávali po většinu utkání

Redakce

Boleslavští po vydařeném vstupu do utkání, kdy srazili soupeře dvěma rychlými góly, ovládli hru. Zcela zaslouženě získali pro tři body a navíc si výrazně vylepšili skóre. V uplynulých čtyřech letech nadělili Brnu pět gólů již potřetí.

Začátek prvního poločasu byl pro Boleslav z říše snů. Neuplynulo ještě ani deset minut a už vedla o dva góly.
Ve 4. minutě Kyselův přetažený centr Wágner hlavou vrátil před branku, kde měl nečekaně hodně prostoru Ščuk a tak hlavou zamířil přesně k levé tyči - 1:0.
V 7. minutě získali Boleslavští svůj první roh, který rozehrál Bartl. Nabíhající Ščuk vysoký centr jenom líznul, nikdo další z boleslavských, ale ani z brněnských hráčů nedosáhl, a míč u vzdálenější tyče propadl k Hůlkovi, jenž nekompromisní ranou dal druhý boleslavský a svůj premiérový prvoligový gól - 2:0.

Boleslavští nadále atakovali brněnskou branku, ale do přestávky se už neprosadili. V 19. minutě po Ďurišově parádním prostrčení mezi stopery se ocitl ve velké šanci Bartl, bohužel nastřelil vyběhnuvšího brankáře Hladkého. Teprve ve 22. minutě se povedl nebezpečný útok brněnskému týmu, technické zakončení z Vávrovy kopačky těsně minulo levou tyč boleslavské branky. Ve 32. minutě jeden z mnoha Kyselových centrů spadl na břevno brněnské branky a odrazil se do zámezí.

Druhý poločas začal podobně jako první. Po příchodu z kabiny dali Boleslavští gól ještě dříve, než na začátku utkání.
Ve 46. minutě Bořil po narážečce s Bartlem utekl po levé straně soupeřově obránci a téměř od koncové lajny zacentroval před branku, kde u bližší tyče Ďuriš hlavou zamířil přesně do branky - 3:0.
Další povedený boleslavský útok zakončil nedůrazně Bartl a ve 48. minutě Wágner přestřelil brněnskou branku.
V 54. minutě Boleslavští zaváhali ve středu hřiště a za přesným kolmým pasem vyrazil Vávra, jehož sice stíhali Navrátil s Hůlkou, ale z obavy, aby se nedopustili faulu na vyloučení, dovolili brněnskému kanonýrovi zakončení a on se podle Hrušky trefil k pravé tyči - 3:1.
Brno vstřeleným gólem ožilo a vynutilo si na pár minut herní převahu. Naštěstí bez dalšího gólového efektu. V 62. minutě Bořil obral o míč Malíka a vyrazil do protiútoku, v jehož závěru přihrál nezištně Ďurišovi, který však brankáře Hladkého nepřekonal.
V 63. minutě Boleslavští zaútočili zprava, Ďuriš si míč navedl po hranici pokutového území do střelecké pozice a přízemní ranou se trefil k pravé tyči - 4:1.
V 65. minutě si brankář Hladký nadvakrát poradil se Skalákovou střelou po rozehraném trestňáku. V 6. minutě Brněnští marně ostřelovali boleslavskou branku, od které nebezpečí odvrátili postupně Navrátil a Kysela, ale nedostatečně důrazně a tak se k velmi nebezpečnému zakončení dostal Malík, jenž minul Hruškovu branku jen pár centimetrů vedle levé tyče. V 72. minutě nepřesně hlavičkoval Košťál po Malíkově centru. V 77. minutě pádil na brněnskou branku Zahustel, ale míč mu uskočil a tak místo zakončení přihrál Tavaresovi, který placírkou nastřelil obránce.
V 78. minutě brněnský brankář Hladký přihrál svému stoperovi Košťálovi, ten mu míč vrátil, ale tak nešťastně, že skončil v brance vlastním gólem - 5:1.
Tři minuty před koncem získalo Brno trestný kop. Z více jak dvaceti metrů tvrdě vystřelil Zavadil a brankář Hruška míč vytlačil nad břevno do rohu.
Vítězství Boleslavi o čtyři góly potvrdilo tradici výrazných výher na Brnem. Spokojení diváci vyprovodili boleslavské hráče bouřlivým potleskem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Tavares, Ščuk - Bartl (76. Zahustel), Ďuriš, Skalák (82. Vukadinovič) - Wágner (80. Magera).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Hladký - Malík, Košťál, Schuster - Jugas, Fischer, Zavadil, Buchta - Brigant (51. Hyčka), Vávra (86. Přichystal), Sýkora (51. Šumbera).

Góly: 46. a 63. Ďuriš, 4. Ščuk, 7. Hůlka, 78. vlastní Košťál - 54. Vávra

ŽK Ďuriš - Buchta

Rozhodčí: Michal Paták - Jiří Moláček, Zdeněk Vaňkát

Diváků: 2892

Fanshop banner