Boleslav má druhou nejlepší ligovou obranu, Brno lépe střílí
Klub

Boleslav má druhou nejlepší ligovou obranu, Brno lépe střílí

Redakce

V utkání 10. kola Synot ligy FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno, které se hraje v sobotu 4. října od 17 hodin na Městském stadionu, bude druhá nejlepší ligová obrana v boleslavských dresech čelit ofenzivně naladěnému brněnskému mládí.

V ligovém pořadí šestá Boleslav v porovnání s devátým Brnem nastřílela o dva góly méně, ale defenzivní bilanci má o poznání lepší, neboť inkasovala jen šest gólů, kdežto brněnská obrana dostala jedenáct gólů, čili téměř dvakrát tolik. Méně gólů než Boleslav (6) dostala v lize pouze pražská Sparta (4).
Nejproduktivnější ofenzívou Synot ligy s 21 nastřílenými góly se chlubí Plzeň. Druhý nejvyšší počet 19 gólů dalo Slovácko, v jehož dresu pálí momentální král ligových kanonýrů Došek. Po 14 gólech nastřílely Jablonec a Teplice. A čtvrtý nejvyšší počet gólů mají na svých kontech Brno, Sparta a Slavia - každý z těchto tří týmů nastřílel 13 gólů.

Střelci FK Mladá Boleslav v Synot lize: 5 - Tomáš Wágner, 2 - Jasmin Ščuk, 1 - Mirzad Mehanovič, Jakub Navrátil, Jan Bořil, Jiří Skalák.
Střelci FC Zbrojovka Brno v Synot lize: 3 - Stanislav Vávra, 2 - Miroslav Markovič, 1 - Pavel Zavadil, Aleš Schuster, David Pašek, Milan Lutonský, Jakub Jugas, Tomáš Brigant, Jan Sýkora.

V hodnocení domácích zápasů je ze šestnáctky prvoligových účastníků Boleslav pátá. Ze čtyř utkání na svém Městském stadionu vyhrála třikrát a jen jednou prohrála při souhrnném skóre 9:3 přičiněním dvou výrazných vítězství - v srpnu nad Příbramí 4:1 a před dvěma týdny nad do té doby neporaženými Teplicemi 3:0.
Brno ze čtyř zápasů na soupeřových hřištích přivezlo čtyři body za výhru v pražských Vršovicích nad Slavií 3:1 a za remízu na pražské Julisce s Duklou 1:1, což ho řadí na respekt vzbuzující sedmou příčku v ligové bilanci venkovních zápasů. Prohrálo dvakrát - v prvním kole v Jablonci 0:2 a v pátém kole v Ostravě 0:1.

Fanshop banner