Spartu přehráli v prvním poločase
Klub

Spartu přehráli v prvním poločase

Redakce

O zaslouženém boleslavské vítězství rozhodla střelecká pětiminutovka v prvním poločase. Oba týmy předvedly rychlý a kvalitní fotbal.

První poločas začali boleslavští fotbalisté s velkou chutí a nastřelili dvakrát tyč soupeřovy branky. Ve 2. minutě odtáhl boleslavský útok Vukadinovič a získal pro svůj tým roh, který rozehrál Mehanovič, před brankou vysoký míč jen mírně líznul Zahustel a za ním Thalamy bez přípravy trefil levou tyč. O dvě minuty později vletěl do sparťanské šestnáctky Vukadinovič a z plného běhu napálil míč pro změnu do pravé tyče. A v 7. minutě Mehanovič z deseti metrů nastřelil gólmana Vorla. V 10. minutě po spolupráci se Zahustelem zablokovali sparťanští obránci koncovku Mehanoviče.
Teprve když úvodní boleslavský nápor ochabnul, projevili se hráči Sparty. V 11. minutě Surmajovo zakončení vyrazil Hankič k Čavošovi a ten bez přípravy vysoko přestřelil boleslavskou branku. V příští minutě si boleslavský brankář snadno poradil s dalekonosnou střelou Miskoviče. Ve 14. minutě Hankič zmařil Surmajovo sólo. A ve 21. minutě Špačkův průnik Hankič nezastavil a na brankové lajně jej zastoupil stoper Thicot, který nebezpečí odvrátil hlavou nad břevno vlastní branky. Potom v pěti minutách dvakrát udeřili Boleslavští.
Ve 27. minutě Zahustel založil akci přes Mehanoviče, který poslal do soupeřovy šestnáctky kolmici na rozběhnutého Vukadinoviče a ten brankáře Vorla prostřelil - 1:0.
Ve 32. minutě obléhání sparťanské branky ukončil Mehanovič levačkou, s níž přesně zamířil k levé tyči - 2:0.

Ve 37. minutě Hankič vyrazil Špačkovu ránu a dorážku Čavoš poslal nad branku. Ve 40. minutě Surmaj obehrál Thicota, ale boleslavskou branku přestřelil. Ve 43. minutě si Zahustel uvnitř soupeřova vápna stáhnul vysoký míč a vystřelil, brankář Vorel míč směřující k pravé tyči vyrazil. V poslední minutě poločasu po spolupráci s Vukadinovičem trefil Mehanovič bránícího hráče.

Po přestávce pokračovali hráči ve svižném fotbalu, ale Sparta byla o trochu dravější, což se projevilo především tím, že se častěji hrálo na boleslavské polovině hřiště. Pro Boleslav příznivé skóre se však nezměnilo.
V pěti minutách na úvod druhé půle boleslavská defenzíva úspěšně odolala dvěma trestňákům a jednomu rohu. V 55. minutě si Vorel snadno poradil s Geisslerovou střelou. V 61. minutě Hankič bravurně lapil Špačkovu hlavičku, ale sudí sparťanskému hráči odmávali i odpískali ofsajd. V 62. minutě Vukadinovič svojí rychlostí zaskočil brankáře Vorla, vypíchl mu před vápnem míč, ale ten mu utekl do zámezí a z rodící se boleslavské šance nic nebylo. O minutu později Sparta získala výhodu rohu a po jeho rozehrání Matějka z deseti metrů netrefil Hankičovu branku. O minutu později prošel Geissler po pravé straně přes tři protihráče, přihrál Mehanovičovi a nastřelil obránce. V 72. minutě po pravé straně utekl Kocourek, ale přihrávka před branku se mu nepovedla. V 75. minutě Hankičův dlouhý výkop Mehanovič posunul na Vukadinoviče, jehož ránu obránce zblokoval a tak brankář Vorel míč snadno chytil. Kolem 80. minuty si Sparta vynutila tři rohové kopy v rozmezí dvou minut, ale Boleslavští se ubránili. V poslední minutě si Hankič poradil s velmi nebezpečnou střelou, kterou vytáhl z pod břevna na poslední sparťanský roh. Po dvou nastavených minutách utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Pajer, Thicot, Thalamy - Hodač (64. Kateřiňák), Křapka - Kocourek (81. Houžvička), Mehanovič (90. Tvrzník), Vukadinovič (90. Lacek) - Zahustel (64. Kozma).

Sestava AC Sparta Praha U21: Vorel - Kadlec (46. Macháč), Matějka, Toml, Pamic - Kulhánek, Čavoš - Špaček (74. Kitanovič), Miskovič, Pešek - Surmaj (83. Vokoun).

Góly: 27. Vukadinovič, 32. Mehanovič

ŽK: Pajer, Mehanovič, Kateřiňák - Pamic, Miskovič

Rozhodčí: Rais - Kříž, Martínek

Diváků: 165

Fanshop banner