Dramatické bitvě scházely góly
Klub

Dramatické bitvě scházely góly

Redakce

Přestože šancí ke vstřelení gólu měli boleslavští i liberečtí fotbalisté hodně, tak ani jedna neskočila gólovým úspěchem, což byl jediný nedostatek na zajímavém a vzrušujícím utkání.

V prvním poločase Liberečtí neproměnili tři gólové šance, Boleslavští až těsně před přestávkou jednu velkou příležitost.
V závěru úvodní čtvrthodinky nepřesně stříleli liberečtí Frýdek a Pavelka, na druhé straně branku netrefil boleslavský Ščuk. Potom si Liberečtí vynutili tři rohové kopy krátce po sobě a při druhém ve 23. minutě Frýdek našel u vzdálenější tyče Pimparu, jehož zakončení vykopl z brankové lajny Šisler na třetí roh.
Ve 29. minutě po Pavelkově přihrávce Ďubkovo zakončení zázračně nohou vyrazil brankář Hruška. Ve 39. minutě nebezpečně hlavičkoval Hadaščok a opět výborně zasáhl Hruška, i když za cenu čtvrtého libereckého rohu. Ve 41. minutě Ďubkovu přízemní střelu k Hruškovi nepustil Kysela. Ve 42. minutě utekl boleslavské obraně Šural a jeho přízemní zakončení Hruška vystihl a vyrazil.
Teprve v poslední minutě získali Boleslavští svůj první roh a zároveň první gólovou šanci. Skalák ho rozehrál nakrátko ve spolupráci s Ďurišem, jehož přetažený centr hlavičkoval neúspěšně Hůlka a dorážku Šisler napálil do boční sítě za levou tyčí liberecké branky.

Ani ve druhém poločase gól nepadl, i když se o jeho vstřelení snažily oba týmy. Po návratu z kabin zpočátku byli aktivnější Liberečtí, ale po deseti minutách Boleslavští přidali a až do poslední minuty se útoky a střelecké příležitosti střídaly na obou stranách.
V 62. minutě promarnili střelecké příležitosti uvnitř libereckého vápna Kysela, Wágner a především Skalák. O minutu později další povedený boleslavský útok zakončil Ďuriš střelou nad branku. V 67. minutě po spolupráci s Ďurišem nastřelil Skalák libereckého gólman. V 70. minutě kopal Ďubek z pravé strany trestný kop a Šural přesně hlavičkoval k pravé tyči, kde byl gólman Hruška včas. V 74. minutě liberecký Kolář výtečně zareagoval proti přesné Skalákově ráně z patnácti metrů. Za dvě minuty na druhé straně hřiště vyslal Pavelka jedovatou střelu, kterou u pravé tyče nadvakrát zlikvidoval Hruška.
Deset minut před koncem Skalákův centr proletěl libereckým brankovištěm a Zahustelovi scházelo jen pár centimetrů, aby míč doklepl do branky. V 84. minutě po Skalákově centru hlavičkoval Ďuriš do středu branky, brankáři Kolářovi míč vyklouznul z rukavic a přehoupl se přes břevno do rohu. O minutu později Mudrovu dělovku z dvaceti metrů vytlačil pozorný Hruška nad břevno.
Závěrečné minuty včetně dvou nastavených byly opravdu hektické, neboť všichni aktéři bez oddechu toužili po gólu, ale nikomu nebyl úspěch přán. Dohrálo se oboustranně bez vstřeleného gólu, poprvé v historii vzájemných střetů Liberce a Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares - Skalák (88. Magera), Šisler (61. Zahustel), Ďuriš - Wágner (90. Smejkal).

Sestava FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Pimpara, Karišík, Fleišman - Soungole (83. Dydowicz), Ďubek, Pavelka, Frýdek (65. Calazans) - Hadaščok (46. Mudra), Šural.

ŽK: Bořil, Skalák, Tavares

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Vysloužil

Diváků: 4332

Fanshop banner