Šural versus Wágner
Klub

Šural versus Wágner

Redakce

V utkání 9. kola Synot ligy FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav, které se hraje v neděli 28. září od 17,30 hodin na libereckém stadionu U Nisy, se proti sobě postaví kanonýři se shodnou třetí nejlepší ligovou bilancí, liberecký Josef Šural a boleslavský Tomáš Wágner.

Pořadí nejlepších střelců Synot ligy 2014-15 po osmi odehraných kolech: 9 - Libor Došek (Slovácko), 6 - Milan Škoda (Slavia Praha), 5 - Tomáš Wágner (Mladá Boleslav), Josef Šural (Liberec), David Lafata (Sparta Praha), 4 - Jakub Řezníček.

V aktuální ligové tabulce má pátá Boleslav o pět bodů více než dvanáctý Liberec, ale ve střelecké potenci jsou na tom stejně. V osmi odehraných zápasech Boleslav i Liberec nastřílely shodně po jedenácti gólech. A téměř polovinu z nich nastříleli boleslavský Wágner a liberecký Šural. Ale nejen na ně budou příznivci obou týmů spoléhat.

Střelci FK Mladá Boleslav v Synot lize 2014-15: 5 - Tomáš Wágner, 2 - Jasmin Ščuk, 1 - Mirzad Mehanovič, Jakub Navrátil, Jan Bořil, Jiří Skalák.

Střelci FC Slovan Liberec v Synot lize 2014-15: 5 - Josef Šural, 1 - Jiří Fleišman, Vojtěch Hadaščok, David Pavelka, Martin Frýdek, Kevin Luckassen, Tomáš Ďubek.

A ještě stručný pohled do nedávné minulosti uplynulých deseti let.
Do liberecké branky se z boleslavských fotbalistů nejčastěji trefoval Marek Kulič, který dal 6 gólů, ale dnes již kope za Hradec Králové. Druhým nejlepším střelcem je Jan Kysela se 4 góly.
Do boleslavské branky se z libereckých fotbalistů nejlépe trefoval Jan Nezmar, jenž dal 6 gólů, ovšem nyní již v libereckém klubu pracuje na pozici sportovního ředitele a góly místo v tuzemské lize střílí v amatérské německé soutěži.

Fanshop banner