První pohárové osmifinále skončilo bez vítěze
Klub

První pohárové osmifinále skončilo bez vítěze

Redakce

Na hřišti lídra druhé ligy Boleslavští v úvodním střetnutí osmifinále poháru České pošty neudrželi jednogólové vedení a o postup do jarní fáze poháru budou ještě bojovat za dva týdny v odvetě na domácím hřišti.

Na začátku prvního poločasu předvedli dva nebezpečné útoky Boleslavští. Už ve 2. minutě Kysela šikovně uvolnil Bartla a jeho přihrávka proletěla přes šířku žižkovského brankoviště bez úhony, neboť Wágnerovi nenechal obránce prostor k zakončení. V 7. minutě Kyselovo autové vhazování Magera hlavou prodloužil na Wágnera, jenž z rohu brankoviště trefil brankářovu náruč.
Potom aktivněji hráli Žižkovští. Ve 12. minutě vyšachovali boleslavskou obranu jednoduchou narážečkou, po níž běžel Súkenník sám na branku, povedla se mu klička kolem vyběhnuvšího Millera, ale stoper Navrátil mu stihnul zabránit ve střelbě do opuštěné branky. O tři minuty později žižkovskou akci završil nedůrazně Karafiát. V 19. minutě Hejný vystřelil přes Hůlku těsně mimo Millerovu branku.
Ve 23. minutě se po pravé straně prosadil Bartl, jeho střelu srazil brankář na roh. Následující minuty se hrálo převážně na boleslavské polovině hřiště, ale Miller zasahoval jen ve 33. minutě při slabé Karafiátově střele.
Ve 36. minutě žižkovský kapitán Folprecht zcela nesmyslně naremploval Tavarese, který byl pár minut ošetřován mimo hřiště. Do hry se vrátil jen na zbytek poločasu, po přestávce již nehrál. Ve 38. minutě Magera z deseti metrů nepřekonal brankáře Holého. Pět minut před přestávkou Hejný neusměrnil centr z levé strany a Miller vysoký míč bez obtíží chytil.
V předposlední minutě prvního poločasu žižkovský roh stáhnul brankář Miller a při snaze rychle rozehrát byl faulovaný. Trestný kop rozehrál na soupeřovu půlku hřiště, kde Magera přihrál rozběhnutému Skalákovi, který se podle brankáře trefil k levé tyči - 0:1.

V úvodní desetiminutovce druhého poločasu si oba týmy připsaly do statistiky nevyužitý rohový kop. V 54. minutě po Bartlově centru se uvnitř žižkovské šestnáctky neprosadil Wágner v tvrdém souboji s obráncem. Jinak se hrál nevzrušivý fotbal. Žižkovští si počínali o poznání bázlivěji, než v první půli, a Boleslavští spokojení s vedením, byť jen těsným, nikam nepospíchali. Kolem šedesáté minuty žižkovští obránci opakovaně zablokovali boleslavské střelecké pokusy V 69. minutě vzrušení před boleslavskou branku přiletělo zleva a především po povedené Reiterově střele, kterou pozorný Miller kryl.
V 72. minutě Kysela podrazil Súkenníka sotva půl metru uvnitř pokutového území, ale i to stačilo rozhodčímu Kocourkovi, aby Žižkovu nabídl výhodu penalty. Voltr, který byl na hřišti teprve dvě minuty, z pokutového kopu Millerovu branku o metr přestřelil. V 78. minutě Miller vychytal Voltra, který se jej snažil prostřelit z rohu malého vápna.
V 85. minutě Hůlka uvnitř vápna nezachytil přihrávku, která propadla k Voltrovi a ten tentokrát boleslavskou branku trefil, když zamířil k levé tyči - 1:1.
Tři minuty před koncem Dresslerův nepovedený centr minul boleslavskou branku jen půl metru od pravé tyče. V předposlední minutě promarnil výhodu trestného kopu Ďuriš ranou do hráčské zdi. O minutu později po Bořilově přihrávce Bartl dobře vystřelil, ale připraveného Holého nezaskočil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Tavares (46. Ďuriš), Ščuk - Bartl, Magera, Skalák (74. Zahustel) - Wágner,

Sestava FK Viktoria Žižkov:Holý - Dressler, Hovorka (46. Opluštil), Bodeček, Bartošák - Reiter, Súkenník, Podzimek (71. Voltr), Folprecht, Karafiát, - Hejný (76. Marek).

Gól: 85. Voltr - 44. Skalák

ŽK: Kysela, Magera

Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Pospíšil

Diváků: 814

Fanshop banner