První výhru si osladili čtyřmi góly
Klub

První výhru si osladili čtyřmi góly

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci v předchozích pěti ligových mistrácích čtyřikrát prohráli a jednou remizovali. Teprve v šestém zažili radost z výhry, která stála za to, neboť dali čtyři góly.

Celé utkání měli Boleslavští herně pod kontrolou a o jejich vítězství nebylo pochyb. Už v 8. minutě Balogovo zakončení rychlého útoku jen těsně minulo pravou tyč žižkovské branky. O dvě minuty později na druhé straně hřiště žižkovskou šanci zmařil boleslavský brankář Mikulec. V 17. minutě střílel Šimon z hranice šestnáctky vedle pravé žižkovské tyče. V 19. minutě Novák sólo od půlky hřiště završil kličkou brankáři, ale z těžkého úhlu gól nedal.
Ve 21. minutě Mansfeld odvážný průnik do soupeřovy obrany zakončil přesně - 1:0.
Deset minut po vedoucím gólu Balog z pravé strany přihrál na Nováka, který se však z ideální pozice neprosadil.
Ve 36. minutě po Šimonově rohovém kopu se podruhé v tomto utkání prosadil Mansfeld, tentokrát hlavou - 2:0.

Ve druhém poločase podobně jako v prvním Boleslavští nejdříve zahodili několik příležitostí, než začali dávat góly. Ve 44. minutě po Mansfeldově zpětné přihrávce vystřelil Fingerhut, ale žižkovského gólman nepřekonal. Žižkovští odpověděli ve 48. minutě jednou z mála nebezpečných akcí, kterou ukončili nedůraznou střelbou. V 52. minutě po Geisslerově centru z levé strany Fingerhut zakončil těsně vedle levé tyče. V 62. minutě Balog zamířil přesně do náruče žižkovského brankáře.
V 68. minutě Geissler uvnitř žižkovského pokutového území hezkou přihrávkou vyzval ke skórování Fingerhuta - 3:0.
V 70. minutě Hrdličkův centr z levé strany krásně usměrnil hlavou - 4:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec - Grus (66. Jakub Novák). Hajdo, Vojtěch Jon, Václav Jon (66. Prokorát) - Komma (46. Geissler), Chládek - Mansfeld (46. Marek), Šimon (46. Hrdlička), Balog - David Novák (36. Fingerhut).

Góly: 21. a 36. Mansfeld, 68. Fingerhut, 70. Marek

Rozhodčí: Rais - Chrastina, Švarc

Boleslavský trenér Jan Pánik litoval zahozených šancí: „Herně jsme měli utkání pod kontrolou, spousta vypracovaných příležitostí doslova volala po gólu, ale z toho velkého množství šancí jsme nakonec proměnili pouze několik. Spoustu výborně rozjetý akcí zastavilo naše ofsajdové postavení, či nedůsledné zakončení. Soupeř srdnatě bojoval, a dokud měl síly, čelil našim útočným nájezdům a občas i pohrozil nějakou útočnou akcí. Náš výkon měl k ideálu poměrně daleko, opět nás srážela spousta nepřesností v přípravné kombinaci a i finální přihrávky často nenacházely své adresáty. Slušný výkon odvedla celá záložní řada a také brankář Mikulec. Obranná čtveřice byla z poloviny pozměněna a tak v ní občas spolupráce vázla. Za vítězství jsme však rádi a snad pro nás bude znamenat zvýšenou motivaci do dalších utkání."

Fanshop banner