S ligovým lídrem sehráli dobrý zápas, i když bez bodového zisku
Klub

S ligovým lídrem sehráli dobrý zápas, i když bez bodového zisku

Redakce

Ze hřiště momentálního lídra dorostenecké ligy odjeli Boleslavští bez jediného bodu, přestože předvedli disciplinovaný a fyzicky velmi náročný výkon s vyvrcholením v závěrečné půlhodině, kdy nastřelili břevno a nebyl jim uznán gól.

Do utkání vtrhli karvinští dorostenci jako uragán. Hráli mnohdy za hranou faulů, s čímž se boleslavští fotbalisté vyrovnávali po celou dobu utkání. V konfrontaci s karvinskou velmi agresivní a jednoduchou hrou se boleslavským dorostencům nedařilo udržet míč a především v prvním poločase promarnili několik nadějných situací k lepšímu založení útočných akcí.
V úvodních minutách si Karvinští vynutili několik standardních situací, které však boleslavská defenzíva pokryla. V 17. minutě boleslavský brankář Roudnický zmařil tutovou gólovou šanci Dudy, ale čisté konto do konce poločasu neudržel.
Ve 33. minutě šli Karvinští do vedení, když Lingr umístěnou střelou z dvaceti metrů potrestal boleslavský nedůraz uprostřed hřiště - 1:0.
Ke konci poločasu Boleslavští podnikli tři nebezpečné akce, které však zůstaly bez zdárného zakončené.

Do druhého poločasu nastoupili boleslavští hráči s cílem být více nebezpeční a vstřelit branku. A tak se hrál přeci jenom vyrovnanější part.
V 62. minutě Boleslavští při kombinační akci vyrobili velkou chybu a karvinský brejk zastavili jen za cenu penaltového zákroku. Puchel z penalty zvýšil karvinské vedení na 2:0.
Poté Boleslavští ovládli hru a byli lepším týmem. Nastřelili břevno a Frömmel dokonce skóroval, ovšem rozhodčí gól neuznali pro ofsajdové postavení střelce. V dalších nebezpečných boleslavských akcích nedokázali Vodháněl, Bečirevič a Bojda vstřelit branku. Karviná tak vedení uhájila.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický- Zabilanský (85. Kopa), Lukeš, Marek, Dratva - Wolf (55. Frömmel), Kühnel (65. Vodháněl), Košek, Kořínek (60. Becirevič) - Ladra, Dohnalík (46. Bojda).

Sestava MFK OKD Karviná U19: Pastornický - Jadamík, Leibl, Moskál, Puškáč (87. Kubiena) - Jaworwk (76. Pavelka), Lingr, Smrž, Putyera (69 (Kalous) - Duda, Puchel (83. Řapek).

Góly: 33. Lingr, 62. Puchel z pokutového kopu

Boleslavský trenér Jiří Saňák zdůraznil kvalitu souboje a i přes prohru našel na výkonu svých svěřenců pozitivní prvky: „Výborné utkání, takových potřebujeme hrát co nejvíce. Hrálo se ve velkém tempu, agresivně, ale sportovně, Karvinští byli lepší v úvodních třiceti minutách, které jim opravdu vyšly, hráli výborně, nám se nedařila kombinace a udělali jsme dost chyb na míči. Pak jsme přeci jenom zpřesnili hru a utkání se začalo vyrovnávat. Mezi 30. a 60. minutou bylo utkání vyrovnané. Bohužel jsme udělali chyby, které nás stály lepší výsledek. Náš výkon potom gradoval a byl ve druhém poločase slušný. Od 60. minuty jsme působili nebezpečnějším dojmem. Škoda zbytečných chyb před inkasovanými brankami a neproměněných šancí v závěrečné fázi utkání."

Karvinský trenér Roman West mimojiné zmínil zlepšený boleslavský závěr utkání: „První poločas jsme podali velmi dobrý individuální i týmový výkon a vytvořili si větší i menší brankové příležitosti. Od sedmdesáté minuty začala hrozit Mladá Boleslav. Většinou ke konci utkání přehráváme my své soupeře, ale nyní tomu bylo naopak."

Fanshop banner