Po povedeném prvním poločase vysoko vyhráli
Klub

Po povedeném prvním poločase vysoko vyhráli

Redakce

V šestém mistrovském utkání předvedli sedmnáctiletí dorostenci dobrý výkon především v prvním poločase a žižkovskému soupeři nastříleli pět branek.

Do utkání vlétli Boleslavští s velkou chutí a soupeře od první minuty přehrávali. V 5. minutě po centru Machů zakončil boleslavskou akci hlavou Stopa ještě bez gólového úspěchu.
V 17. minutě rozehrál Machů nacvičený signál na Rudzana a ten přízemní střelou k tyči otevřel skóre utkání - 1:0.
V 19. minutě závěr svižné kombinace po ose Komárek, Novák, Machů zlikvidoval dobrým zákrokem brankář Čihák. Ve 22. minutě našel Machů dloubáčkem uvnitř žižkovského vápna volného Nováka, ale ten míč v dobré pozici nezachytil.
Ve 25. minutě dlouhé autové vhazování Machů dobře prodloužil Novotný na Stopu, který se prosadil hlavou - 2:0.
Ve 27. minutě se Zákravský řítil sám na žižkovského brankáře, který boleslavský útok zastavil faulem a pouze díky milosrdenství rozhodčího vyfasoval žlutou a nikoliv červenou kartu. Následný trestný kop zahrával Machů a po dalším povedeném signálu se Novák dostal do dobré pozice, ze které však zakončil nepřesně.
Ve 29. minutě po boleslavské hezké kombinaci přes celé hřiště a v závěru po několika odrazech míče zakončil Novák do prázdné branky - 3:0.
Ve 31. minutě zatáhl míč po pravé straně Procházka a překvapil brankáře stříleným centrem, který zapadl do šibenice žižkovské branky - 4:0.

Ve 39. minutě Machů rozehraným rohovým kopem překvapil soupeře, ale Rudzanovo zakončení žižkovští obránci zablokovali. Po velmi dobrém výkonu boleslavských mladíků skončil poločas jejich jasným vedením o čtyři branky.

Ve druhém poločase žižkovský tým přidal a Boleslavští pod dojmem vysokého vedení mírně zvolnili. Ve 42. minutě podržel boleslavský tým brankář Truksa zdařilým reflexivním zákrokem při velké šanci soupeře. V 51. minutě dobře vystřelil ze střední vzdálenosti boleslavský Rudzan.
V 52. minutě Novák přeběhl z míčem přes několik protihráčů a přihrál volnému Machů, který technickým obstřelením brankáře dal pátou branku - 5:0.
V 68. minutě připravil opět Novák krásný míč do gólové šance Hančovskému, který velmi lajdáckým zakončením vysoko přestřelil žižkovskou branku. Závěr utkání byl zbytečně vyhecovaný s několika zákroky na hraně vyloučení. Nakonec se utkání dohrálo bez červené karty.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - Procházka, Horáček (59. Smrček), Klíma, Rudzan (71. Koubský) - Komárek, Novotný - Zákravsky (67. Hančovský), Machů, Novák - Stopa (49. Vejr).

Branky: 17. Rudzan, 25. Stopa, 29. Novák, 30. Procházka, 50. Machů

Trenér boleslavských mladších dorostenců Martin Mrvík k utkání řekl: ,,První poločas se hodně blížil mé představě, jak se herně prezentovat. Hráli jsme s chutí, měli dobré nasazení a poslouchal nás míč. Zaslouženě jsme si udělali náskok v utkání. Druhý poločas už nebyl tak dobrý. Soupeř hru vyrovnal. Náš tým začal být nepřesný a hráči přestali poctivě pracovat ve všech činnostech. Možná přišlo uspokojení z výsledku, přestože jsem tým o poločase důrazně upozornil, že ještě není konec utkání. Na hřišti bylo k vidění hned několik dobrých výkonů, ale chválím tým jako celek za výkon hlavně v prvním poločase."

Fanshop banner