Nevyrovnané výkony doma a venku Boleslav sráží
Klub

Nevyrovnané výkony doma a venku Boleslav sráží

Redakce

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Jarolím byl evidentně spokojený s výhrou nad Teplicemi, ale veřejně si posteskl, že od hráčů zatím marně očekává, aby podobné výkony, jako na domácí trávníku, předváděli i na soupeřových hřištích.

Karel Jarolím si povzdechl, že si připadá jako na houpačce: „Předchozí zápas v Ostravě v porovnání s utkáním proti pražské Slavii byl hodně mizerný a do střetnutí s Teplicemi jsme šli pod tlakem, že jsou nebezpečné v ofenzívě a případná prohra by nás dostala do mínusových bodů. Jak jsou Teplice dobré v útočení, tak chybují v obraně a jedné takové situace jsme využili a dostali se do vedení. Měli jsme i další šance, ale Teplice také a inkasovat gól, byl by průběh utkání jiný. Do druhé půle jsme šli se záměrem dát si pozor na ofenzívní hráče soupeře a nepustit je do střeleckých příležitostí. Průběh utkání v náš prospěch ovlivnilo vyloučení teplického hráče, po kterém jsme dali gól. Po druhém vyloučeném teplickém hráči skóre v náš prospěch narostlo, měli jsme další šance, ale bohužel jen nastřelili břevno. S výsledkem jsem spokojený, ale pro nás bude nyní důležité navázat na tento výkon venku, protože dosud jsme podávali diametrálně odlišné výkony na domácím a venkovním hřišti. Jestli chceme pomýšlet na místa nahoře, musíme se zlepšit venku, kde hrajeme zbaběle."

Teplický kouč Zdeněk Ščasný začal hodnocení prohraného utkání poznámkou, že si byl vědom, že jednou ligová porážka přijít musela. „Vzhledem k tomu, jak jsme hráli, byla však krutá a nesmyslná, neboť v první půli jsme Boleslav přehrávali, ale bohužel zahodili tři čtyři šance, navíc nám nebyla uznána branka a to ovlivnilo zápas. Měli jsme však proměnit šance a bylo by všechno jinak. Po vyloučení už nebylo o co hrát. I když jsme prohráli, nemáme se za co stydět, jedeme dál."

Fanshop banner