Teplickou neporazitelnost utnul Wágner hattrickem
Klub

Teplickou neporazitelnost utnul Wágner hattrickem

Redakce

Tepličtí přijeli do Mladé Boleslavi s gloriolou dosud neporaženého týmu. Jejich první prohru načal už v první půli Wágner, který po přestávce přidal další dva góly v době, kdy soupeř dohrával bez dvou postupně vyloučených hráčů.

V prvním poločase předváděli aktéři obou týmů ofenzivní fotbal. Teplické ataky byly nebezpečnější, ale Boleslavští si v úvodních pěti minutách vynutili dva rohy. Prvnímu se Tepličtí snadno ubránili a vyrazili do brejku, který zarazil brankář Hruška vyběhnutím daleko před vlastní šestnáctku, při druhém nepřesně hlavičkoval Hůlka. Boleslavskou obranu nejvíce zlobil Kapolongo, ale první velkou teplickou šanci zahodil v 15. minutě Litsingi, když po Krobově centru netrefil z malého vápna Hruškovu branku. O čtyři minuty později po Vůchově trestňáku skončil míč dokonce v boleslavské brance, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. O chvíli později se Hruška opakovaně zapotil při Krobově trestném kopu ze strany šestnáctky i při následném rohu.
Ve 29. minutě z pravé strany zdařile odcentroval Bartl, přetažený oblouček vrátil Ďuriš hlavou před branku, kde Ščuk na míč nedosáhl, ale z malého vápna brankáře Grigara prostřelil Wágner - 1:0.
Ve 32. minutě po Bartlově nepřesnosti teplický protiútok zastavil až Hruška pádem pod Kapolongovy nohy a o dvě minuty později Ljevakovičům centr proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. Boleslavské útoky vedené Wágnerem a Šislerem vyzněly bez gólového efektu a poločas tak skončil těsným boleslavským vedením.

Druhý poločas byl nečekaně mnohem divočejší, než první část utkání. Pět minut po změně stran byl podruhé žlutě napomínaný teplický stoper Lüftner (poprvé viděl ŽK ve 36. minutě) a tak putoval předčasně do sprchy. V 52. minutě teplický útok odhlavičkoval Hůlka jen k Litsingimu a s jeho dělovkou bez přípravy měl Hruška spousty práce. Oslabení Tepličtí přidali na důrazu a rozhodčí krotil vášně hráčů, jak jen to šlo. V 55. minutě předvedl parádní únik po pravé straně Kysela a po jeho centru Šisler hlavičkoval z malého vápna mimo branku. O minutu později proběhl podle pravé lajny pro změnu Bartl a povedená hlavička Ďuriše skončila na teplickém břevně. Potom na pár minut převzali kontrolu hry Tepličtí, ale na dostřel Hruškovy branky se nedostali.
V 64. minutě Šisler parádní přihrávkou poslal do úniku Bartla, ten vběhl do soupeřovy šestnáctky a když dělal kličku Hoškovi, tak ten jej podrazil a rozhodčí Kovařík bez váhání nařídil penaltu. S jistotou ji v 65. minutě proměnil Wágner - 2:0.
V 68. minutě Hošek inkasoval podruhé žluté napomenutí po školácky úmyslném hraní rukou na půlící čáře, tudíž viděl od rozhodčího Kovaříka i červenou kartu a následoval Lüftnera předčasně ze hřiště.
V 71. minutě čtvrtý boleslavský roh usměrnil Wágner hlavou do teplické sítě a zpečetil tak boleslavské vítězství i svůj osobní hattrick - 3:0.
O dvě minuty později Bartlův přízemní centr doklepl do teplické branky Zahustel, ale sudí jej viděli v ofsajdu a gól neuznali. Zbylou čtvrthodinku si Boleslavští bez většího úsilí třígólové vedení hlídali za občasného pokřikování z publika, aby Teplicím na cestu domů přidali ještě nějaké další góly. I když se tak nestalo, vyprovodili hráče po závěrečném hvizdu sudího zaslouženým potleskem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares (81. Skalák) - Bartl, Šisler, Ďuriš (67. Zahustel) - Wágner (85. Magera).

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Hošek), Lüftner, Jablonský, Krob - Takács, Litsingi Ljevakovič, Nivaldo - Vůch, Kapolongo (46. Mahmutovič).

Góly: 29., 65. a 71. Wágner

ŽK: Bořil, Šisler - Lüftner, Nivaldo, Litsingi, Hošek

ČK: Lüftner (50.), Hošek (68.)

Rozhodčí: Libor Kovařík - Jan Paták, Zdeněk Dobrovolný

Diváků: 2743

Fanshop banner