V Ostravě jednou chybovali a ztratili všechny body
Klub

V Ostravě jednou chybovali a ztratili všechny body

Redakce

Boleslavská defenzíva jednou zaváhala a ostravský Šichor ji potrestal přesnou trefou k tyči, kterou rozhodl o těsné výhře. Boleslavští marně hledali skulinu v soupeřově organizované obraně.

V prvním poločase byli aktivnější Ostravští a tak se více hrálo na boleslavské polovině hřiště. V 11. minutě kopali první roh, ale Hruška boleslavskou branku ubránil. Po čtvrthodince předvedli aktéři ligového duelu v praxi známou fotbalovou pravdu vyjádřenou heslem: Nedáš - dostaneš. V 19. minutě ostravský stoper Stronati přihrál Azavedovi a jeho zpětnou přihrávku vystihnul Šisler, který nezištně přihrál Vukadinovičovi, jehož nedůraznou střelu však brankář Pavlenka chytil.
Ve 20. minutě po Pavlenkou odvrácené pohromě vyrazili Ostravští do svižného útoku, v jehož finále proběhl Šichor středem boleslavské obrany a přesnou ranou podle Hrušky skóroval - 1:0.
Boleslavští odpověděli sérií tří rohů v rozpětí dvou minut, ale bez gólového efektu. Čtvrtý roh kopal ve 25. minutě Bořil a zdařile hlavičkoval Navrátil, ovšem Pavlenka předvedl na lajně fantastický reflex a čisté ostravské konto uchránil. Potom už byli nebezpeční zase jenom Ostravští. Ve 30. minutě Štěpánův centr prosvištěl boleslavským brankovištěm, kde naštěstí adresáta v ostravském dresu nenašel. Ve 39. minutě trestný kop ze sedmnácti metrů napálil Kukec do boleslavské hráčské zdi a následnou Gregušovu bombu z pravé vingle bravurně vyrazil Hruška.

Do druhého poločasu přišli Boleslavští s dvojím prostřídáním sestavy a zvýšenou aktivitou. Ta však byla patrná především při urputných soubojích ve středu hřiště, nikoliv ve větším nebezpečí pro Pavlenkovu branku. Teprve v 65. minutě kopal Rosa trestňák z příhodné pozice, ale Baránek centr odhlavičkoval mimo vápno. V 74. minutě Bořilův centr uvnitř ostravské šestnáctky Ščuk minul. Teprve v závěrečné čtvrthodince si Boleslavští vynutili tlak, kterým drželi soupeře na jeho polovině. Ale centrované míče nenacházely boleslavské adresáty a kolmé nákopy ostravští stopeři uhlídali. Čerstvý Wágner se dvakrát marně snažil probít přes Stronatiho. Ostravští čekali na chybu v boleslavské rozehrávce, aby získali brejk. Dočkali se v předposlední minutě. V důrazném souboji se míč náhodně odrazil k Azavedovi a ten vyrazil sám proti Hruškovi, ovšem přízemním zakončením těsně minul branku u levé tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal (46. Hůlka), Rosa - Ščuk, Tavares - Zahustel (77. Wágner), Šisler (46. Magera), Vukadinovič - Ďuriš.

Sestava FC Baník Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Sukup - Štěpán (62. Holzer), Greguš, Šichor (70. Kaša), Lindpere (82. Šašinka), Kukec - De Azevedo.

Góly: 20. Šichor

ŽK: Frydrych, Sukup, Pavlenka - Ďuriš, Rosa, Vukadinovič

Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Hock

Diváků: 3803

Fanshop banner