Pro první porážku si dojeli na Vysočinu
Klub

Pro první porážku si dojeli na Vysočinu

Redakce

V souboji neporažených týmů byla úspěšnější Jihlava. Boleslav i po první soutěžní prohře zůstala v čele Juniorské ligy, ale třetí pražská Sparta zaostávající jen o dva body má zápas s předposledním Znojmem k dobru.

V úvodních minutách prvního poločasu nevyužili Boleslavští trestný kop a na druhé straně se přes pozorné a důrazné obránce neprosadil jihlavský Fulnek. V 8. minutě boleslavská defenzíva přežila nebezpečný Klusákův centr.
Ve 13. minutě zužitkoval centrovaný balon Houžvička ve vedoucí gól Boleslavi - 0:1.
V 15. minutě Jihlava odpověděla Fulnekem, který povedenou ranou skóre vyrovnal - 1:1.

Zbylá půlhodina prvního dějství se už obešla bez gólů, i když se o ně fotbalisté obou týmů snažili. V 17. minutě Fulnekův střelecký pokus boleslavští obránci k Hankičovi nepustili. Ve 20. minutě trestný kop z nadějné pozice Hodač nevyužil. Ve 28. minutě jihlavský brejk skončil rohem a po jeho rozehrání hlavičkoval Pedro těsně vedle boleslavské branky. Ve 35. minutě si jihlavský gólman Vejmola poradil s Lalkovičovým zakončením.

Druhý poločas začal neproduktivní aktivitou čerstvý Spirikovski v jihlavském dresu. Zanedlouho přeci jenom Jihlavští pohnuli ukazatelem skóre.
V 56. minutě závar před boleslavskou brankou využil ke vstřelení gólu Demeter - 2:1.
Boleslavská snaha po vyrovnání se utápěla v nepřesnostech a tak nebezpečnější byli Jihlavští, ačkoliv optickou převahu měl boleslavský tým. V 63. minutě Vejmola chytil Houžvičkovu střelu z úhlu. V 68. minutě z Fulnekovy přihrávky Veselovského volej mířil nad boleslavské břevno. V následující minutě Veselovský opět překopl branku. V 79. minutě Sivričova sražená střela vynesla Boleslavi jen rohový kop a po něm s jistotou zasáhl Vejmola a míč vyboxoval do bezpečí. Jihlavský brankář uspěl i v 86. minutě proti Kateřiňákově bombě.

Pro Boleslav to byla první prohra v tomto mistrovském ročníku, přesto se drží na čele tabulky. Z dvaceti účastníků Juniorské ligy jsou bez porážky už jenom třetí Sparta Praha U21 a čtvrtá Vysočina Jihlava U21.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Houžvička, Křapka, Hodač, Thalamy - Geissler, Kateřiňák - Kocourek, Sivrič (88. Tvrzník), Lalkovič - Kozma.

Sestava FC Vysočina Jihava U21: Vejmola - Hron, Pedro, Zábrodský, Mlakič (67. Kriegsmann) - Fulnek, Ujčík, Demeter, Klusák - Duba (46. Spirkovski), Veselský.

Góly: 15. Fulnek, 56. Demeter - 13. Houžvička

ŽK: Spirkovski, Veselský - Hodač

Rozhodčí: Severýn - Zeman, Hájek

Diváků: 70

Fanshop banner