Bazaly uvidí střet nejlépe hodnocených ligových stoperů
Klub

Bazaly uvidí střet nejlépe hodnocených ligových stoperů

Redakce

V utkání 7. kola Synot ligy FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 13. září od 17 hodin na ostravských Bazalech, na sebe narazí dva nejlépe hodnocení stopeři v dosud odehraných zápasech aktuální sezóny.

Ve statistikách defenzívní činnosti je v odebírání míčů soupeřům nejaktivnější a nejúspěšnější mladoboleslavský stoper Michal Smejkal a za ním druhým nejlépe hodnoceným v celé Synot lize je ostravský Patrizio Stronati.
Ostravský Stronati však již nasbíral tři žlutá napomenutí a je tudíž při další žluté kartě v ohrožení disciplinárního trestu. Z boleslavských fotbalistů zatím v podobném ohrožení není ani jeden. Dvě napomenutí na svém kontě mají Daniel Bartl, Michal Ďuriš, Jakub Navrátil a Jan Šisler. Na ostravské straně dvakrát napomínanými jsou Michal Frydrych, Jan Baránek, Dyjan Carlos de Azevedo a Derrick Mensah.

Podle informací na www.synotliga.cz je celá ostravská defenzíva v Synot lize statisticky nejlepší, i když inkasovala čtvrtý nejvyšší počet gólů. Dostala jich v šesti mistrácích dohromady deset, ovšem z toho šest v Liberci. Zbylé čtyři v pěti zápasech, neboť dokázala ve třikrát hrát bez obdrženého gólu. Ostrava remizovala v Praze na Julisce s Duklou 0:0 a vyhrála na Letné nad Spartou 1:0. Naposledy doma porazila Brno 1:0. V druhém domácím utkání remizovala s Teplicemi 1:1. V tomto ročníku na Bazalech hrála jen dvakrát a zatím neprohrála.

Mladá Boleslav venku ze tří ligových zápasů získala čtyři body za výhru v Jihlavě 1:0 a remízu v Hradci 0:0, v dosud zatím posledním venkovním duelu prohrála v Českých Budějovicích 1:2.

Fotbalová střetnutí rozhodují góly, ale těch ostravští i boleslavští fotbalisté zatím moc nedali. V předchozích šesti mistrácích soupeřovy brankáře překonali Ostravští čtyřikrát a Boleslavští osmkrát. To je třetí a osmá nejslabší produktivita. Za Ostravu skórovali pouze Ján Greguš, Jan Baránek a Dyjan Carlos de Azevedo, každý z nich dal jeden gól, čtvrtý v ostravský prospěch si připsal brněnský Jakub Jugas do vlastní branky. Za Boleslav se dvakrát trefili Tomáš Wágner a Jasmin Ščuk, po jednom gólu přidali Jakub Navrátil, Jan Bořil, Mirzad Mehanovič a Jiří Skalák, který se z rakouského soustředění reprezentační jednadvacítky vrátil se svalovým zraněním.

Fanshop banner