Po přestávce nepříznivý vývoj otočili
Klub

Po přestávce nepříznivý vývoj otočili

Redakce

Boleslavští uspěli v přímém souboji o prvenství v Juniorské lize, když porazili jabloneckého rivala. Oba týmy předvedli kvalitní fotbal s množstvím brankových příležitostí.

První poločas začali Jablonečtí aktivní desetiminutovkou. Hned po výkopu zaútočili a Mihálikovu slabou střelu Hankič snadno kryl. V 5. minutě Hankič vyběhl na hranici šestnáctky, míč vyboxoval pouze k Mihálikovi, který opuštěnou boleslavskou branku netrefil. V 9. minutě Štemberkův centr proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. V 10. minutě pálil Breda těsně vedle pravé boleslavské tyče.
První nebezpečnou ofenzivní akci předvedli Boleslavští až ve 12. minutě. Sivrič zprava přihrál Mehanovičovi a jeho centr před Zahustelem jablonecký obránce srazil na roh. První boleslavský roh kopal Kateřiňák a hlavičkoval u bližší tyče Pajer těsně nad branku. Potom měli Boleslavští chvíli více ze hry, ale neefektivně.
V 18. minutě Rozkovec sebral Pajerovi míč, ale své sólo zakončil obloučkem přes vyběhnuvšího Hankiče i přes opuštěnou boleslavskou branku. Ve 20. minutě obléhání jablonecké šestnáctky, kdy boleslavští hráči opakovaně váhali se střelbou, skončilo ofsajdem Zahustela. Ve 21. minutě boleslavský brankář zmařil obrovskou šanci Mihálikovi i následnou dorážku Touatiho. O minutu později Hankičův dlouhý výkop prodloužil Mehanovič na rozběhnutého Sivriče, před kterým byl u míče dříve jablonecký gólman Repáň. O chvíli později Lalkovič pádil sám na jabloneckou branku, přihrál Zahustelovi, před kterým obránce odkopl míč na roh.

Následovala demonstrace omšelé fotbalové pravdy vyjádřené rčením: Nedáš - dostaneš. Ve 27. minutě Hodač parádně uvolnil rozběhnutého Lalkoviče, který obešel i Repáně, načež zcela nepochopitelně netrefil prázdnou branku.
Ve 30. minutě ve finále zdánlivě nevinného jabloneckého útoku Novák odcentroval před boleslavskou branku, kde si neobsazený Touati v klidu zpracoval míč a po zemi zamířil k levé tyči - 0:1.
Ve 34. minutě po přesném křížném pasu Lalkovič přihrál přes šířku jablonecké šestnáctky Zahustelovi, jenž místo doklepnutí do opuštěné branky míč nesmyslně zpracovával a dostal se do těžkého střeleckého úhlu, ze kterého nastřelil obětavě se vracejícího Repáně. Z jasné gólové šance byl pouze roh, kterému se Jablonečtí ubránili. Za minutu na centr jabloneckého Nováka byl krátký Hankič i Novákovi spoluhráči. Ve 38. minutě po Kateřiňákově nepřesnosti Jablonečtí sice skórovali, ale sudí gól neuznal kvůli ofsajdu. O dvě minuty později pro změnu nepřesně rozehrál Hůlka, což Jablonečtí naštěstí nepotrestali. V poslední minutě Boleslavští zahrávali pátý roh a Thalami netrefil branku.

Druhý poločas začal Kocourkovým únikem a centrem, na který nedosáhl před jabloneckou brankou Sivrič. V 52. minutě Sivrič přihrál rozběhnutému Kocourkovi a ten připravil šanci Zahustelovi, kterého Jablonečtí uvnitř šestnáctky faulovali. Rozhodčí Novák nařídil pokutový kop.
V 53. minutě Kateřiňák z penalty vyrovnal - 1:1.
V 59. minutě Hankičův výkop prodloužil Zahustel hlavou Sivričovi, ale ten z plného běhu zakončil akci nad jabloneckou branku. Jablonečtí obratem předvedli svižný protiútok zakončený Mihálikovu nepřesnou ranou vedle levé tyče. V 63. minutě poslal Kateřiňák trestný kop přes zeď i přes jabloneckou branku.
V 68. minutě Kateřiňákův roh nepovedeně před brankou hlavičkoval Pajer, míč propadl ke Kyselovi, ten si ho zpracoval a pravačkou poslal rázně do jablonecké sítě - 2:1.
V 70. minutě si Hankič poradil s tvrdou ranou Kovačeviče. V 72. minutě Sivrič poslal do úniku Zahustela, který nepovedeně obstřelil vyběhnuvšího brankáře Repáně. V 77. minutě jablonecký brankář nastřelil dotírajícího Sivriče, ale míč se odrazil za koncovou lajnu bez užitku pro boleslavský tým. V 80. minutě Kocourek vystihl soupeřovu rozehrávku a vyrazil do úniku, ve kterém jej zastavil stoper Drozd faulem na vyloučení a mohl tak být rád, že mu sudí ukázal jen žlutou kartu. O tři minuty později Kocourek po spolupráci se Sivričem sám před jabloneckou brankou nastřelil jen brankáře. V předposlední minutě unikajícího Kozmu podkopl Kovačevič a také on byl rád, že od sudího viděl kartu pouze žluté a nikoliv červené barvy. V poslední minutě Kozma hledal před jabloneckou brankou Sivirče, ale toho obránce do zakončení nepustil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Kysela, Hůlka, Pajer, Thalamy - Kateřiňák (86. Lakatoš), Hodač (74. Geissler) - Sivrič, Mehanovič (46. Křapka), Lalkovič (46. Kocourek) - Zahustel (74. Kozma).

Sestava FK Baumit Jablonec U21: Repáň - Štemberk (75. Houser), Tichý, Drozd, Žemba (54. Sedláček) - Gebert, Rozkovec - Novák, Touati (46. Kuhn), Breda (84. Štědronský) - Mihálik (68. Kovačevič).

Góly: 53. Kateřiňák z penalty, 68. Kysela - 30. Touati

ŽK: Gebert, Drozd, Rozkovec, Kovačevič

Rozhodčí: Novák - Pospíšil, Štefan

Diváků: 145

Fanshop banner