Boleslavští v poháru postoupili Magerovou penaltou
Klub

Boleslavští v poháru postoupili Magerovou penaltou

Redakce

Ve třetím kole poháru České pošty proti třetiligovým Štěchovicím, které ve čtyřech mistrovských zápasech aktuálního ročníku ČFL neinkasovali ani jeden gól, Boleslavští uspěli jen díky proměněné penaltě v prvním poločase.

V prvním poločase měli Boleslavští očekávanou herní převahu, kterou však vyjádřili pouze jedním gólem z pokutového kopu.
Ve 4. minutě Zahustel vystihl štěchovickou rozehrávku, přistrčil Wágnerovi a jeho přízemní střelu zastavil se štěstím Sňozík konečky prstů. V 8. minutě první boleslavský roh rozehrál Magera, hlavičkoval Ščuk a od Wágnera se míč odrazil ke Sňozíkovi. Ve 12. minutě Bartlův centr hlavičkoval Vukadinovič vedle branky. Štěchovičtí se prosadili v ofenzívě až po dvaceti minutách hry. Po autovém vhazování Hřebečkovu ránu srazil Navrátil a další střelecký pokus Jakobovského letěl hodně vedle boleslavské branky. Další štěchovická akce skončila centrem z pravé strany v Millerových rukavicích.
Potom Vukadinovič pokazil dva centry, z rohu a později z trestňáku, a ve 28. minutě po Ščukově parádní přihrávce netrefil z patnácti metrů branku. O pět minut později Zahustelův centr Wágner na hranici soupeřovy šestnáctky sklepnul Magerovi, ale ten zahrál rukou a sudí nadějnou boleslavskou akci zastavil.
Ve 37. minutě Vukadinoviče srazili dva obránci uvnitř pokutového území Štěchovic a nařízenou penaltu ráznou ranou proměnil Magera - 0:1.
Teprve ve 43. minutě získali Štěchovičtí první roh, který Boleslavští ubránili, ale soupeř zůstal u míče a Hřebečkův centr hlavičkoval Busta do připraveného Millera. V závěru poločasu Boleslavi nevyšly dva útoky a tak do kabin hráči v modrobílých dresech odešli s pouhým jednogólovým vedením.

Druhý poločas neměl tak jednoznačný průběh, jako první. V 50. minutě Bořilův centr propadl na malém vápně k Zahustelovi, ten však z bezprostřední blízkosti Sňozíka nepřekonal. Za tři minuty Bořil prostrčil do šestnáctky Wágnerovi, od toho převzal Vukadinovič míč, který mu však utekl k brankáři. V další boleslavské akci Magera přihrál Vukadinovičovi a ten bez přípravy vystřelil, zkušeného Sňozíka však nepřekvapil. V 58. minutě neuznal sudí kvůli ofsajdu Zahustelovi gól.
V 61. minutě se Štěchovicím povedl útok po pravé straně, odkud Hřebeček zacentroval a s Říhovou hlavičkou měl Miller hodně starostí, neboť ji zkrotil až na druhý pokus, při kterém jej naremploval Cienciala a rozhodčí odpískal útočný faul. Štěchovičtí se v dalších minutách čím dál více osmělovali k atakování boleslavské branky, ale scházelo jim přesné a důrazné zakončení.
V 64. minutě Vukadinovič centroval zleva a Zahustel bez přípravy přestřelil. O dvě minuty později další Vukadinovičův centr vyboxoval brankář Sňozík od branky do chvilkového bezpečí. V 69. minutě po dlouhém Bořilově autovém vhazování a Magerově hlavičce byl opět úspěšný Sňozík, který o minutu později zastavil Zahustelův brejk.
V 74. minutě Bořil fauloval Ciencialu a ten se po boleslavském obránci nesportovně ohnal, za což si od přesného sudího Bílka správně vykoledoval červenou kartu.
V 77. minutě štěchovický stoper Müller zkusil trestňákem z poloviny hřiště překvapit boleslavského brankáře Millera, ale ten byl pozorný a míč chytil. V 78. minutě boleslavský centr zkrotil u bližší tyče Sňozík. Ten v 84. minutě nepřesnou rozehrávkou nabídnul šanci Mehanovičovi, ale vzápětí jeho pokus o lob chytil a vlastní školáckou chybu napravil. V závěru utkání kopal Lalkovič dva rohy v jedné minutě, ale nikdo z jeho spoluhráčů se před štěchovickou brankou neprosadil. V poslední minutě Šisler střelou z hranice šestnáctky těsně minul štěchovickou branku. Už v nastaveném čase Boleslavští nevyužili desátý rohový kop.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bártl, Navrátil, Smejkal, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Tavares - Zahustel (83. Mehanovič), Magera, Vukadinovič (86. Lalkovič) - Wágner.

Sestava TJ Štěchovice: Sňozík - Baubín (46. Pavlík), Müller, Busta, Novák - Švejda (59. Cienciala), Jakobovský, Hřebeček, Prosek - Hudec (51. Říha), Laušman.

Gól: 38. Magera z penalty

ŽK: Švejda, Novák, Müller, Pavlík - Bořil, Šisler, Bartl

ČK: Cienciala

Rozhodčí: Bílek - Kotalík, Kožár

Diváků: 400

Fanshop banner