Vyhráli Kateřiňákovu penaltou krátce před koncem
Klub

Vyhráli Kateřiňákovu penaltou krátce před koncem

Redakce

Boleslavští počtvrté vyhráli nejtěsnějším možným poměrem a udrželi vedení v tabulce Juniorské ligy, gólman Hankič vychytanou čtvrtou nulu, Kateřiňák proměnil třetí penaltu a spolu s gólem ze hry v Plzni dal už čtvrtý gól.

V prvních minutách měli míč více pod kontrolou mladoboleslavští hráči, ale do první šance se ve 4. minutě dostal po Manziově přihrávce pražský kapitán Vopat, boleslavskou branku ovšem netrefil. O dvě minuty později získala Dukla roh. Boleslavští centr sice odvrátili, ale odražený míč Brejcha vracel před boleslavskou branku, kterou po Rieterově přiťuknutí Tetour překopl. V 16. minutě po spolupráci se Sivričem vystřelil Geissler nepřesně. Ve 24. minutě Sivrič u lajny přehrál Jeřábka a centrovaným balonem spoluhráče před brankou nenašel, hlavní rozhodčí Adámková však přehlédla penaltové hraní rukou u Tetoura z Dukly. Ve 29. minutě si boleslavský gólman Hankič poradil s Vopatovu tečovanou střelou. Ve 32. minutě boleslavský trestný kop rozehrál Kateřiňák a metr vedle branky hlavičkoval Pajer. Ve 36. minutě boleslavská defenzíva zablokovala Bezdičkův střelecký pokus a o dvě minuty později byl Hankič dříve u míče než Manzia, kterého technickým obloučkem za boleslavskou obranou hledal Brejcha. Pět minut před přestávkou nepřesně střílel Manzia na boleslavskou branku a na druhé straně hřiště Kateřiňákův trestňák tečoval Kozma nad pražskou branku. V předposlední minutě poločasu Bezpalec z necelých dvaceti metrů nastřelil tyč Hankičovy branky.

Druhý poločas zahájili neúspěšnými střelami pražský Manzia a boleslavský Thalamy. Pár minut se týmy jalově přetahovaly o střed hřiště. V 60. minutě po Schindlerově centru Vopat ze šestnácti metrů líznul tyč boleslavské branky. V 66. minutě rohový kop nacentroval Hodač a u vzdálenější tyče hlavičkoval těsně vedle Pajer. V 71. minutě po Schindlerově rohu se uvnitř boleslavské šestnáctky ocitl sám s míčem Tetour, ale pálil metr vedle. O minutu později pražský útok skončil Vopatovou ránou do Hankičovy náruče. V 73. minutě se před brankou Dukly neujal Kocourkův centr. V 80. minutě nadějný boleslavský protiútok zastavil Brejcha za cenu žlutého napomenutí. Následný trestný kop pražská defenzíva odvrátila jen k Pajerovi a ten míč vrátil do brankoviště, kde Tetour srazil Křapku a rozhodčí Adámková nekompromisně nařídila penaltu.
V 81. minutě Kateřiňák jistě proměnil pokutový kop ve vítězný gól - 0:1.
Ve zbývajících minutách se Dukla samozřejmě pokoušela o vyrovnání. Po Klukově centru Vopatova teč minula boleslavskou branku. Před Tomanem ukopl Pajer míč do rohu, který v pohodě lapil Hankič. Ani ve třech nastavených minutách Dukla těsné boleslavské vedení nesmazala.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Kysela, Křapka, Pajer, Thalamy - Geissler, Kateřiňák, Hodač, Kocourek - Klobása (38. Kozma), Sivrič (90. Tvrzník).

Sestava FK Dukla Praha U21: Němčanský - Kulikov (61. Gajecký), Jeřábek, Reiter, Kluk - Tetour, Bezpalec - Vopat, Brejcha, Bezdička (46. Schindler) - Manzia (79. Toman).

Gól: 81. Kateřiňák

ŽK: Brejcha - Sivrič

Rozhodčí: Adámková - Hájek, Šmakal

Fanshop banner