Měli na víc, než na jeden bod
Klub

Měli na víc, než na jeden bod

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci remizovali ve třetím mistrovském utkání s mladými vršovickými klokany, přestože v utkání vedli. V pozápasové penaltové loterii neuspěli.

První poločas začali Boleslavští dobře a již v 5. minutě si vypracovali náznak šance po úniku Baloga po pravé straně. V 15. minutě se po boleslavském rohu k odraženému míči dostal Mansfeld, ovšem po jeho zakončení do středu brány vyrazil soupeř do rychlého brejku, který neproměnil. Blíže gólu byli Bohemians o dvě minuty později, kdy po rohovém kopu nastřelili tyč boleslavské branky. Ve 21. minutě Mansfeld rozehrál další boleslavský roh a Hajdo zamířil jen do boční sítě. Ve 38. minutě na Balogův přetažený centr z levé strany Mansfeld nedosáhl.

Ze začátku druhého poločasu dal každý z týmů po jednom gólu.
Ve 42. minutě Mansfeldův průnik do klokaní šestnáctky a následná zblokovaná přihrávka vynesla Boleslavi roh, který zahrál Balog přesně na Davida Nováka a ten skóroval - 0:1.
V 52. minutě první střelu ve finále rychlého protiútoku boleslavský brankář Mikulec vyrazil, ale proti druhé přesně namířené k levé tyči už byl neúspěšný - 1:1.

V 60. minutě Mikulec zmařil velkou a v tomto zápase poslední šanci Bohemians. Potom byli blíže vítěznému gólu boleslavští dorostenci. V 64. minutě chybnou rozehrávku vršovického brankáře Fialy vystihl Fingerhut, ale netrefil opuštěnou branku Bohemians. V 78. minutě promarnil obrovskou šanci boleslavský Šimon.
Utkání tak skončilo bez vítěze a tudíž na řadu přišly střely ze značky pokutového kopu. Bohemians vyhráli 4:2 a připsali si tak do tabulky bonusový bod. Z vršovických exekutorů se nikdo nemýlil (Malý, Stojanovski, Letuan, Hlinák). Z boleslavských střelců byli úspěšní pouze David Novák a Václav Jon, neuspěli Šimon a Hajdo.

Trenér mladoboleslavských dorostenců U16 Jan Pánik po utkání řekl: „Sehráli jsme povedené utkání, ve které jsme měli k vítězství přeci jen blíže než soupeř. První poločas byl ještě vyrovnaný, ale ve druhém jsme byli aktivnější a soupeř nás ohrožoval většinou jen z brejků nebo standardních situací. Častěji jsme drželi míč a snažili se proniknout do zhuštěné obrany. Hned v úvodu druhé půle jsme se ujali vedení, ale soupeř za deset minut vyrovnal, když se nám nepodařilo na půlce hřiště přerušit brejkovou situaci a soupeř ji dohrál až do gólového konce. Během celého utkání jsme si vypracovali dostatek příležitostí k tomu, abysme zápas dovedli k vítězství."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Mikulec - Jakub Novák (66. Kohl), Najman, Vojtěch Jon, Václav Jon - Hajdo, Komma - Balog (61. Šimon), Geissler (16. David Novák), Mansfeld - Fingerhut.

Sestava Bohemians Praha 1905 U16: Fiala - Jaroš, Malý, Macháč, Bárta - Hlinák, Vrána, Letuan - Zita (Šebek), kopecký (Nechvátal), Pollák (Stojanovski)

Góly: 52. Vrána - 42. David Novák

Rozhodčí: Koval - Cichra, Tomšů

Diváků:100

Fanshop banner