Boleslavští rozhodli v závěru první půle
Klub

Boleslavští rozhodli v závěru první půle

Redakce

Téměř vyprodané hlediště vidělo dramatickou a důraznou bitvu o ligové body, kterou Boleslavští začali špatně, ale rozhodli ve svůj prospěch v závěru prvního poločasu. Udrželi si tak kontakt s předními týmy Synot ligy.

V úvodu prvního poločasu Boleslavští sice získali roh, ale nevyužili ho a zanedlouho nabídli Slávii šanci ke skórování.
V 7. minutě Rosovu pomalou malou domů vystihl slávistický útočník Škoda a s jistotou školáckou chybu potrestal přesným obloučkem přes vyběhnuvšího brankáře Hrušku - 0:1.
Boleslavi chvíli trvalo, než se vzpamatovala. Slavie kontrolovala hru a držela ji dlouhé minuty na boleslavské polovině hřiště. V 17. minutě Šisler prováhal příležitost k zakončení, vzápětí obránci soupeře zblokovali rány Ďuriše a Bořila. Ve 22. minutě druhý boleslavský roh rozehrál Skalák, hlavičkoval Navrátil a z brankové lajny vykopl Gecov. To už Boleslavští vyrovnali hru a čím dál častěji ji přenášeli před slávistickou branku. Ve 27. minutě Skalákův projektil z trestného kopu vyrazil Hrubeš od levé tyče. Ve 32. minutě kopala Slavie dva rohy, které boleslavská defenzíva přežila bez úhony. Ve 38. minutě po čtvrtém boleslavském rohu hlavičkoval Śčuk těsně vedle levé tyče.
Ve 39. minutě Ďurišovu ránu srazili obránci Slavie ke Ščukovi, který se rázem ocitl sám před Hrubešem a podle jeho pravé ruky zamířil přesně k tyči - 1:1.
Slávisté odpověděli svým třetím rohem, po jehož rozehrání zachraňoval Bořil na brankové čáře a akrobatické zakončení Bílka minulo těsně boleslavskou branku.
V poslední minutě poločasu zastavil Skaláka jen za cenu faulu Nitrianský, který se navíc zranil. V nastaveném čase Skalák rozehrál trestný kop po zemi před slávistickou branku, do které míč u pravé tyče protlačil Navrátil - 2:1.

Druhý poločas už nikdo gól nedal, ale dramatičnost bitvě o body nechyběla do poslední minuty. Ve 47. minutě sice slávistický kapitán Latka hlavičkoval úspěšně do boleslavské branky po trestném kopu od postranní lajny, ale protože byl v ofsajdu, rozhodčí gól neuznali. A v dalším průběhu druhého poločasu se útoky střídaly z jedné strany na druhou, přibývalo důrazu v osobních soubojích a také žlutých napomínání. Slávistický Zmrhal těsně minul branku. Skalák z trestného kopu obstřelil zeď, ale netrefil slávistickou branku. Nadějný boleslavský útok vedl Wágner, přihrál Ďurišovi, ale tomu Dostál míč ukopl. Potom Ďurišův centr hlavičkoval těsně mimo Wágner. V 63. minutě boleslavský útok skončil nepovedeným Ďuričovým centrem zleva. O pět minut později Skalákův centr využil k zakončení Ščuk a hlavou branku netrefil. V 71. minutě Slavie nezužitkovala rohový kop a Boleslavští vyrazili do protiútoku, Skalák nastřelil protihráče a Wágner vysoko přestřelil. Velmi nadějnou akci měli Boleslavští v 75. minutě, Šisler dal vpravo Wágnerovi, ten přihrál před branku a Skalák razantně poslal míč jen pár centimetrů vedle levého horního růžku. Pět minut před koncem Wágner z úhlu rozvlnil jen boční síť Hrubešovy branky. O chvíli později poslední slávistický roh brankář Hruška s jistotou vyboxoval mimo šestnáctku a Ščuk míč odkopl do ještě většího bezpečí. Závěrečné minuty, včetně tří nastavených, dokázali boleslavští fotbalisté odehrát na soupeřově polovině a těsné vítězství si pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil (73. Bartl), Navrátil, Smejkal, Rosa - Skalák, Ščuk, Tavares, Šisler (87. Magera) - Wágner, Ďuriš (84. Zahustel).

Sestava SK Slavia Praha: Hrubeš - Nitrianský (45. Dostál), Latka, Bílek, Dobrotka - Gecov, Petr (61. Piták) - Vukadin Vukadinovič, Zmrhal, Milan Černý - Milan Škoda (25. Balaj).

Góly: 39. Ščuk, 45. Navrátil - 7. Škoda

ŽK: Navrátil, Rosa, Šisler, Bartl - Gecov, Vukadinovič, Balaj, Piták, Dostál

Rozhodčí: Franěk - Urban, Hájek

Diváků: 4823

Fanshop banner