Skaláka nominovali do reprezentační jedenadvacítky
Klub

Skaláka nominovali do reprezentační jedenadvacítky

Redakce

Desetidenní přípravný kemp českého reprezentačního týmu U21 v rakouském Zell am See se zúčastní tři brankáři a dvacet hráčů, mezi nimi i Jiří Skalák z FK Mladá Boleslav.

Pardubický rodák Jiří Skalák je v FK Mladá Boleslav na ročním hostování z AC Sparta Praha. V mladoboleslavském dresu nastoupil do všech pěti mistrovských utkání aktuálního ligového ročníku a jednou skóroval. Navíc dal dva góly při čtyřech startech ve dvou předkolech Evropské ligy. Před tím ve Spartě a při hostováních ve Slovácku a Brně ve 43 zápasech dal 3 góly v české lize a za Ružomberok v 27 zápasech 3 góly ve slovenské lize. Za různé dorostenecké výběry (U16, U17, U18, U19, U20) si připsal dohromady čtyřicet, za Česko U21 osm reprezentačních startů.

Český reprezentační tým U21 se pod vedením trenéra Jakuba Dovalila připravuje na evropský šampionát, který se v příštím roce bude konat v Česku. Ze série naplánovaných pěti přípravných bloků je prvním tréninkový kemp v Rakousku od neděle 31. srpna do úterý 9. září 2014. Česká fotbalová výprava bude bydlet a trénovat v Zell am See. Ke dvěma přípravným zápasům odcestuje do rakouského Salzburgu a německého Unterhachingu. Nejprve se střetne s Red Bull Salzburg, který po šesti kolech bez ztráty bodu vede rakouskou bundesligu a po dvou dnech odpočinku s SpVgg Unterhaching, který je po pěti kolech bez prohry druhý ve třetí německé lize.

Program přípravných utkání:

Sobota 6. září od 15,30 hodin v Salzburgu: Red Bull Salzburg - Česko U21

Úterý 9. září od 16 hodin v Unterhachingu: SpVgg Unterhaching - Česko U21

Kompletní nominace Česko U21 na rakouský přípravný kemp 31. 8. - 9. 9. 2014: brankáři Karel Hrubeš (SK Slavia Praha), Tomáš Koubek (FC Hradec Králové), Jiří Pavlenka (FC Baník Ostrava) a hráči Jan Baránek (FC Baník Ostrava), Jakub Brabec (AC Sparta Praha), Vladimír Coufal (FC Slovan Liberec), Matěj Hanousek (FK Dukla Praha), Tomáš Holeš (FC Hradec Králové), Matěj Hybš (AC Sparta Praha), Jakub Jugas (FC Zbrojovka Brno), Tomáš Kalas (1. FC Köln), Aleš Čermák (FC Hradec Králové), Martin Frýdek (FC Slovan Liberec), David Houska (SK Sigma Olomouc), Adam Jánoš (FC Vysočina Jihlava), Vojtěch Kubista (FK Baumit Jablonec), Jiří Mareš (1. FK Příbram), Ondřej Petrák (1. FC Norimberk), Jiří Skalák (FK Mladá Boleslav), Jan Sýkora (FC Zbrojovka Brno), Jaromír Zmrhal (SK Slavia Praha), Michael Krmenčík (FK Dukla Praha), Lukáš Stratil (1. FK Příbram). Hlavním trenérem je Jakub Dovalil, jeho asistenty Jan Suchopárek, Petr Kouba a Jiří Ryba.

Fanshop banner