V Plzni přišli nejen o body, ale i zraněného Pekaře
Klub

V Plzni přišli nejen o body, ale i zraněného Pekaře

Redakce

V pátém mistrovském utkání aktuálního ročníku 2014-15 nestačili boleslavští starší dorostenci na své plzeňské vrstevníky a odjeli ze západu Čech poraženi. Navíc přišli o zraněného Pekaře, který nedohrál kvůli zlomené klíční kosti.

První poločas Boleslavští prohráli o dva góly. Ve 2. minutě si vytvořili velmi dobrou šanci ke skórování, když Kühnel přihrál vlevo Kořínkovi, jehož centr do šestnáctky Dohnalík ani Novotný nezasáhli.
V 8. minutě Plzeňští zaútočili zleva, dvěma narážečkami se dostali do boleslavské šestnáctky a Hašek z úhlu prostřelil Roudnického - 1:0.
Ve 13. minutě Zörkler rohovým kopem přes šířku šestnáctky našel Marka, jenž hlavou vrátil míč před branku, ale Kořínek byl krátký. Ve 27. minutě po Zörklerově přihrávce neměl plzeňský brankář s Novotného zakončením z velké dálky žádný problém. Ve 31. minutě se plzeňští hráči zprava dostali do boleslavské šestnáctky a přízemní centr před branku pozorný brankář Roudnický vystihl.
Ve 38. minutě se plzeňský Sedláček dostal přes tři beky do boleslavského pokutového území a prostřelil Roudnického - 2:0.
Ve 43. minutě plzeňský centr zprava boleslavská obrana odvrátila jen na hranici šestnáctky, odkud Kopřiva nůžkami vystřelil těsně vedle Roudnického branky.

Do druhé poloviny utkání Novotného nahradil Pekař a Zörklera vystřídal Lukeš. V 50. minutě však čerstvý Pekař po souboji s plzeňským hráčem při dopadu na zem utrpěl zlomeninu klíční kosti. V 60. minutě Kořínkův centr zkoušel nejprve u přední tyče zakončit Bojda a když neuspěl, tak vyražený míč neúspěšně usměrňoval Dohnalík. V 70. minutě plzeňská kombinace vyvrcholila střelou z dvaceti metrů do brankové konstrukce a dorážka odraženého míče naštěstí přeletěla Roudnického branku.
V 79. minutě se Boleslavští dostali ještě do hry, když Duch zahrál zleva rohový kop před branku, kde po hlavičkovém souboji Lukeše s obráncem propadl míč ke Koškovi, který ho nadvakrát dostal do plzeňské sítě - 2:1.
S blížícím se závěrem utkání se boleslavští dorostenci marně snažili o vyrovnání.
Ve druhé nastavené minutě však Plzeňští odkopli míč na půlku, kde se Sedláček přes Malého dostal do brejku a střelou podle Roudnického pojistil vítězství - 3:1.
Po boleslavském rozehrání míče na půlce rozhodčí Hrabovský utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Zabilanský, Malý, Marek (35. Bojda), Dratva (72. Duch) - Novotný (46. Pekař, 50. Vodháněl), Zörkler (46. Lukeš), Kühnel, Košek, Kořínek - Dohnalík.

Góly: 8. Hašek, 38. a 92. Sedláček - 79. Košek

Rozhodčí: Hrabovský - Langmajer, Šlajs

Fanshop banner