Z deseti boleslavských gólů nastřílel polovinu Zahustel
Klub

Z deseti boleslavských gólů nastřílel polovinu Zahustel

Redakce

Varnsdorfští sice dali první gól, ale v dalším průběhu nestačili s chutí hrajícím a střílejícím boleslavským fotbalistům, kteří se v každém poločase trefili pětkrát. Dařilo se především Zahustelovi, jenž dal pět gólů.

Už začátek utkání nabídl nevídanou podívanou. V deseti minutách padly čtyři góly. Z prvního boleslavského rohu ještě ne, varnsdorfský gólman Zahustelovu hlavičku z pravého horního růžku vyboxoval.
Ve 3. minutě Hankičovi na hranici šestnáctky vypadl míč z náruče k Prieložnému, který snadno trefil prázdnou branku - 0:1.
Boleslavští si vynutili dva rohové kopy bez efektu a jeden trestňák z boku pokutového území, který rozehrál Kateřiňák a zakončil Milla střelou do brankáře Kloudy, od kterého se míč odrazil mimo branku a Boleslavští získali již čtvrtý roh.
V 6. minutě si na Kateřiňákův roh naběhl Milla a vyrovnal na 1:1.
V 10. minutě pátý boleslavský roh tradičně rozehrál Kateřiňák, jeho přetažený centr propadl k Zahustelovi a ten pohotově po zemi zamířil k levé tyči - 2:1.

Za chvíli však bylo skóre opět nerozhodné.
V 11. minutě nedůslednou boleslavskou defenzívu potrestal Ruszó přesnou střelou k pravé tyči - 2:2.
Od té chvíle si dali střelci téměř půlhodinový oddych, po kterém se probudili už jenom boleslavští kanonýři. Ve 13. minutě si Milla elegantně obhodil protihráče a z deseti metrů přestřelil. O tři minuty později Kateřiňákovu ránu z dvaceti metrů Klouda chytil. Ve 21. minutě poslal Štohanzl do brejku Zahustela, tomu však míč utekl a gólman ho snadno sebral.
Ve 34. minutě se Lalkovič šikovně zbavil protihráče a z levé strany krásně odcentroval, čehož využil Sivrič a hlavou se trefil do levého horního růžku - 3:2.
Ve 36. minutě Kučera podrazil uvnitř šestnáctky Geisslera a nařízenou penaltu Kateřiňák proměnil - 4:2.
Ve 38. minutě Lalkovičovu perfektní kolmicí využil Zahustel k brejku, který završil přesnou přízemní ranou podle brankáře - 5:2.

Těsně před přestávkou ještě vystřelil Lalkovič, ale gól mu nebyl přán, Klouda míč vytěsnil mimo branku do sedmého rohu, ze kterého se Boleslavští neprosadili.

Druhý poločas se odehrál zcela v režii boleslavských fotbalistů, kteří přidali dalších pět gólů do varnsdorfské sítě.
V 52. minutě se předvedla čerstvá boleslavská dvojice, která přišla na hřiště až po přestávce. Kocourek zprava zacentroval a Klobása skóroval - 6:2.
V 64. minutě připravil Klobása patičkou střeleckou příležitost Hodačovi, jeho ránu však obránce srazil na roh, ze kterého Boleslavští neohrozili branku soupeře.
V 69. minutě Klobása lehkým obloučkem našel ve varnsdorfském brankovišti Zahustela a ten hlavou zamířil přesně - 7:2. Zahustel tak završil svůj osobní hattrick v tomto utkání, ale jak se zanedlouho ukázalo, chuť ke střílení gólů ho neopustila. V 71. minutě Houžvičkovu střelu od pravé tyče vytlačil brankář na roh, který rozehrál Hodač na Zahustela, ale jeho hlavička mířila tentokrát nad branku.
V 75. minutě Klobása tak důsledně a důrazně napadal varnsdorfského brankáře, až ztratil kontrolu na míčem a této situace využil Zahustel k dalšímu gólu - 8:2.
Deset minut před koncem se varnsdorfští fotbalisté poprvé ve druhé půli a naposledy v utkání dostali na dostřel boleslavské branky. Hankič soupeřovo zakončení vyrazil na roh a po jeho rozehrání dobře zasáhl u bližší tyče.
V 83. minutě Hodač zprava centr hodně přetáhl, ovšem od vzdálenější tyče Zahustel hlavou nezištně přihrál před branku Klobásovi, který pěknou akci uzavřel snadnou hlavičkou do branky - 9:2.
V 85. minutě centroval Hodač pro změnu z levé strany a jubilejní trefu, celkově desátou a svoji pátou, si připsal Zahustel hlavičkou k levé tyči - 10:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Hůlka, Pajer, Thalamy (60. Křapka) - Kateřiňák (60. Hodač), Milla - Sivrič (46, Kocourek), Štohanzl (46. Klobása), Lalkovič (69. Houžvička) - Zahustel.

Sestava FK Varnsdorf U21: Klouda - Šimoník, Vomáčka, Čurgali, Mpongh - Kučera (54. Devátý) - Ruszó, Breburda (58. Černý), Durdevič (61. Černohorský) - Prieložný, Halbich (67. Hauer).

Góly: 10., 38., 69., 75. a 85. Zahustel, 52. a 83. Klobása, 6. Milla, 34. Sivrič, 36. Kateřiňák z penalty - 3. Prieložný, 11. Ruszó

ŽK: Ruszó

Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Hádek

Diváků: 125

Fanshop banner