Byl to absolutní zmar, povzdechl si trenér Jarolím
Klub

Byl to absolutní zmar, povzdechl si trenér Jarolím

Redakce

Neuvěřitelný kolaps předvedli svěřenci trenéra Karla Jarolíma na českobudějovickém trávníku, když po povedeném vstupu do utkání ztratili všechny tři body.

„Vstoupili jsme do utkání dobře, dostali se do vedení, ale branka nám nepomohla, spíše naopak, protože jsme přestali hrát a koledovali si o vyrovnání," pravil Karel Jarolím na úvod hodnocení nepovedeného zápasu v Českých Budějovicích a v kritice svého mužstva pokračoval: „Když soupeř vyrovnal, nahrálo nám, že šel do deseti, ale my byli naprosto jaloví v ofenzívě. Do druhé půle jsme za defenzivního hráče dali ofenzivního a očekávali, že si vytvoříme šance, ale tu měl v nástupu do druhého poločasu budějovický Hora. My se pořádně k zakončení nedostali, navíc jsme před druhou brankou zaspali ve vlastním vápně. Potom už to byl z naší strany absolutní zmar, podali jsme velmi špatný výkon."

„Skvělé, skvělé, skvělé," začal českobudějovický trenér Luboš Urban své vystoupení před novináři. „Viděli jste vydřené a vybojované vítězství špatně rozehraného zápasu. Všechna čest hráčům, potřetí jsme v prvoligovém zápase prohrávali a znovu to dotáhli. Když jsme se proti Boleslavi zvedli, přišli jsme o vyloučeného stopera." Českobudějovický kouč dvojí napomenutí ve dvou minutách svého svěřence zhodnotil objektivně a bez emocí: „Obě žluté karty a tudíž červená vyplynuly z přemíry snahy a byly zasloužené."
Luboš Urban
využil poločasovou přestávku k pozitivní mobilizaci českobudějovických fotbalistů. „Vyříkali jsme si, co a jak je potřeba na hřišti dělat, odmítli vysoké napadání, které by Boleslav využila k našemu přečíslování, a klukům jsem řekl, že jsem zažil podobné zápasy, kdy oslabený tým vyhrál. Snažili jsme se vyvážet míče, na což máme vhodné typy hráčů a fantasticky nám zachytal gólman, který nás několikrát podržel. Obrovsky cenné body jsme získali a máme klid do další práce. S pěti body se nám bude hrát v Jihlavě líp, než kdyby jsme tam jeli jenom se dvěma."

Fanshop banner