Boleslavští vyhráli kvalitní duel a jsou třetí
Klub

Boleslavští vyhráli kvalitní duel a jsou třetí

Redakce

Dramatický souboj ve svižném tempu předvedli boleslavští i brněnští fotbalisté v souboji o třetí příčku průběžného pořadí Juniorské ligy. Vítězství strhli Boleslavští na svoji stranu tři minuty před koncem a jsou třetí.

Úvodní desetiminutovka měla oťukávací charakter. Útoky z obou stran končily nedůraznými střelami u brankářů. Teprve ve 14. minutě Brněnští nebezpečně zahrozili, ale Štrombachovu střelu boleslavská obrana částečně zblokovala a proti Přichystalovi včas vyrazil brankář Hankic a míč zalehl. V 16. minutě se brněnským hráčům nepovedlo rozehrání trestného kopu a Boleslavští rychlíkovým tempem vyrazili do brejku, v jehož finále po Vukadinovičově přihrávce Lalkovič netrefil zpola odkrytou brněnskou branku. Ve 21. minutě Mehanovičovu střelu snadno zkrotil brněnský brankář Halouska a na druhé straně hřiště Fojtík netrefil boleslavskou branku. Ve 26. minutě Kateřiňákův trestný kop proletěl neškodně chumlem hráčů na malém vápně a skončil těsně vedle brněnské branky. Ve 38. minutě po Černého tečovaném obloučku Přichystal hlavičkoval mimo boleslavskou branku.
Ve 42. minutě utekl Vukadinovič po levé straně a téměř od koncové lajny odcentroval před branku, kde sice míč Lalkovič přeběhl, ale u vzdálenější tyče si ho nehlídaný Kocourek zpracoval a po zemi poslal do brněnské branky - 1:0.

Druhé dějství začalo obrovskou boleslavskou šancí. Zahustel pádil sám na branku, gólmana však nepřekonal a Vukadinovičova dorážka přeletěla opuštěnou branku. V 60. minutě dotírající Zahustel zaskočil soupeřova brankáře Halouska, jenž boleslavského útočníka nastřelil, ale míč se odrazil mimo branku. O minutu později po Vukadinovičově centru zprava Mehanovičovo zakončení Halouska srazil na roh, po jehož rozehrání nepřesně hlavičkoval Zahustel. V 65. minutě Mehanovič elegantním obloučkem přihrál za brněnskou obrannou linii rozběhnutému Zahustelovi, ale u míče byl o sekundu dříve Halouska. V 77. minutě Vukadinovičův centr usměrnil Zahustel hlavou do brankáře.
V 79. minutě brněnský Krška z trestného kopu trefil hráčskou zeď, ale odražený míč jeho spoluhráči po opakovaných pokusech přeci jenom dostali před boleslavskou branku, kde se ze šesti metrů prosadil Sedlo a vyrovnal - 1:1.
Do té doby vysoké tempo hry hráči ještě dokázali zvýšit a oboustranně usilovali o vítěznou trefu. Úspěšnější byli Boleslavští, ale až po třech nevyužitých příležitostech.
V 83. minutě po Vukadinovičově centru hlavičkoval Zahustel do brankáře Halouska a o dvě minuty později centroval po změnu Zahustel a zakončoval Kateřiňák, jehož rána bez přípravy vysoko přeletěla brněnskou branku. A krátce na to Kateřiňákem rozehraný trestňák od pravé postranní lajny hlavičkoval Zahustel těsně vedle pravé tyče.
V 87. minutě přihrál Zahustel vpravo Vukadinovičovi, ten přesprintoval obránce a po zemí vrátil míč Zahustelovi, který v plném běhu nekompromisně prostřelil Halousku - 2:1.
V první ze tří nastavených minut neproměnil Vukadinovič jasnou gólovou šanci po individuálním průniku z levé strany do soupeřovy šestnáctky.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Hůlka, Křapka, Thalamy - Kocourek (86. Tvrzník), Kateřiňák - Lalkovič, Mehanovič, Vukadinovič (76. Hodač) - Zahustel (90. Houžvička).

Sestava FC Zbrojovka Brno U21: Halouska - Černý, Šural, Sedlo, Lutonský - Fojtík (84. Babička), Sedlák, Duda (62. Weber), Brigant - Přichystal (71. Krška), Štrombach (59. Pazourek).

Góly: 42. Kocourek, 87. Zahustel - 79. Sedlo

ŽK: Mehanovič, Tvrzník

Rozhodčí: Jech - Urban, Štefan

Diváků: 115

Fanshop banner