Oslabeného soupeře skolili v první půli
Klub

Oslabeného soupeře skolili v první půli

Redakce

Boleslavští dosud ve své prvoligové historii s Příbramí doma neprohráli a tuto tradici dodrželi. Úlohu měli částečně usnadněnou tím, že soupeř hrál pětasedmdesát minut oslabený o vyloučeného obránce.

V boleslavské základní sestavě provedl trenér Jarolím několik změn. Obrana nastoupila bez Navrátila, který pro zranění lýtka nedohrál předchozí mistrák v Hradci Králové, naopak poprvé se v boleslavském dresu představil senegalský fotbalista s francouzským pasem Tavares a v útoku začala explzeňská dvojice Ďuriš s Wágnerem.
Kdo se v sobotním odpoledni vypravil na fotbal v Mladé Boleslavi, nelitoval, neboť již v první půlhodině viděl čtyři góly.

První poločas začali Boleslavští s chutí a již ve 3. minutě připravil Wágner jasnou šanci Bartlovi, ale ten z deseti metrů netrefil branku. Na konci úvodní čtvrthodiny však už vedli. V 15. minutě se Wágner prodral z levé strany do příbramské šestnáctky a z jeho přihrávky střílel Ščuk. Jeho ránu na brankové čáře vyrazil rukou obránce Husár. Sudí jej vyloučil a nařídil penaltu.
V 16. minutě Wágner přesnou střelou k pravé tyči pokutový kop proměnil ve vedoucí boleslavskou branku - 1:0.
V 18. minutě utekl příbramské obraně Skalák, který sám proti brankáři Boháčovi zakončení prováhal, naštěstí však míč posunul Wágnerovi, který se trefil k levé tyči - 2:0.

Ve 20. minutě Skalák křížnou ranou jen o centimetry minul příbramskou branku a ve 24. minutě po narážečce s Tavaresem branku Hrušky přestřelil Ščuk. Mezi tyto dvě boleslavské akce se vešel příbramský trestný kop v provedení Pilíka, od Hruškovy branky ho odkopl Ďuriš.
Ve 27. minutě Pilíkův trestný kop odhlavičkoval Bořil mimo šestnáctku a opakovaný Pilíkův centr u pravé tyče protlačil do boleslavské branky Řezníček - 2:1.
Ze snížení a naděje na zdramatizování utkání se Příbramští radovali jen dvě minuty.
Ve 29. minutě akci z levé strany završil Bořil přesnou střelou k levé tyči, kam se Boháč natahoval marně - 3:1.
Příbramští odpověděli o dvě minuty později. Pilíkovu bombu brankář Hruška vyrazil před sebe a podobně si poradil i s Fillovou dorážkou ze tří metrů. V následujících minutách se Boleslavští pokoušeli oslabeného protivníka přehrát nakopávanými míči. Příbramští se snadno bránili, ale přes půlící čáru se dostávali jen ojediněle. Poločas skončil Magerovou dalekonosnou střelou těsně nad branku a Nevesovou hlavičkou do Hrušky po Pilíkově centru.

Druhý poločas začal zmařenou Wágnerovou šancí po Skalákově centru. Na druhé straně v 52. minutě po Řezníčkově centru Fillo z voleje zamířil nepřesně.
V 56. minutě Hruškův výkop prodloužil Magera hlavou ke Skalákovi, který bez otálení z pětadvaceti metrů vystřelil a za zády zaskočeného brankáře Boháče míč otřením od břevna zapadl do příbramské branky počtvrté - 4:1.
Zbylou půlhodinu měli Boleslavští pod kontrolou. Příbramští se soustředili na bránění, aby z Boleslavi neodjeli s výraznější prohrou, po které domácí diváci volali.
V 60. minutě po narážečce s Magerou vletěl Bořil do vápna a přihrál Wágnerovi, který bez přípravy trefil Boháče. V 64. minutě po spolupráci s Wágnereem vystřelil z hranice vápna Magera a s jeho volejem si příbramský brankář poradil až nadvakrát. V 76. minutě Šislerův centr přeběhl Magera, ale ve skluzu ještě stačil míč přistrčit Ščukovi, který technickým obloučkem těsně přestřelil branku. Deset minut před koncem ve zmatcích přes boleslavskou šestnáctkou Ščuk nechtěně přihrál příbramskému Slepičkovi, ale s jeho nedůrazným zakončením si Hruška snadno poradil. V 84. minutě Vukadinovičův centr zakončil Magera volejem, který Boháč vyrazil k Bořilovi a jeho zakončení srazil Neves na roh. Dva slepené rohy v jedné minutě, ani následné zbylé minuty už výsledek nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bartl, Smejkal, Rosa, Bořil - Skalák, Ščuk, Tavares, Milla (25. Magera) - Wágner (71. Šisler), Ďuriš (62. Vukadinovič).

Sestava 1. FK Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Neves, Hnaníček - Tarczal, Husár - Jiří Mareš (58. Danoski), Fillo (83. Tregler), Tomáš Pilík - Řezníček (62. Slepička).

Góly: 16. a 18. Wágner, 29. Bořil, 56. Skalák - 27. Řezníček

ŽK: Bartl - Neves

ČK: Husár

Rozhodčí: Jiří Houdek - Václav Štěrba, Radek Kotík

Diváků: 3150

Fanshop banner