Boleslavští dvakrát vedli, ale nakonec se o body dělili
Klub

Boleslavští dvakrát vedli, ale nakonec se o body dělili

Redakce

Na hřišti v Horních Počernicích, které je domácím pro slávistickou juniorku, se střetly týmy s plným bodovým ziskem z předchozích dvou odehraných kol Juniorské ligy. Neporazitelnost si udržely, protože se o body podělily.

První poločas začali slávisté rohovým kopem, který získali hned v první minutě. Vážněji boleslavského brankáře však neohrozili.
To v 6. minutě měl slávistický gólman Soukup hodně práce, aby chytil Vukadinovičovu střelu. O minutu později pálil Kateřiňák nad slávistickou branku. V 11. minutě Lalkovičovu ránu Soukup vyrazil pouze k Zahustelovi, jehož dorážka mířila nad břevno.
Ve 14. minutě se do náznaku střelecké příležitosti dostávali červenobílí Zámečník s Fotrem, ale proti boleslavské defenzívě se neprosadili.
Ve 22. minutě Kateřiňákovo zakončení slávistický brankář vyrazil. O minutu později boleslavský roh povedeně umisťoval hlavou Hůlka, ale Soukup reflexivním zákrokem uchránil čisté konto slávistické juniorky. Podržel ji také o minutu později při dalším boleslavském ataku. Ve 27. minutě měl plné rukavice starostí s Vukadinovičovou bombou.
Ve 29. minutě slávisté po dlouhé době zaměstnali boleslavského gólmana Hankiče, ale ten Bejblovo zakončení lapil.Ve 31. minutě po Wágnerově nezištné přihrávce nedal Vukadinovič z jasné šance gól, když těsně minul Soukupovu branku. Ve 36. minutě se po rohu neprosadil hlavičkující Hůlka, za minutu Geisslerův brejk v zárodku zastavil Fialka skluzem, ve 39. minutě nadějnou kombinační spolupráci Vukadinoviče s Geisslerem překazil opět Fialka.
Ve 41. minutě slávistický útok vyvrcholil Proškovým centrem na Fotra, před kterým však míč sebral Hankič. V dalším slávistickém pokusu projít boleslavskou obranou neuspěl Novák.
V závěru poločasu Wágnerovu příležitost zmařil vybíhající Soukup, boleslavský rohový kop sešívaná obrana odvrátila a Lalkovič zamířil z trestného kopu přesně do rukou slávistického brankáře.

Ve druhém poločase se aktéři rozstříleli. A pálit ostrými začali hned po změně stran.
Ve 46. minutě boleslavský úvodní útok druhého poločasu zakončil úspěšnou střelou Vukadinovič - 0:1.
Slávisté s odpovědí dlouho neotáleli a záhy srovnali krok i skóre.
Ve 47. minutě po Zámečníkově přihrávce se vyrovnávací střela povedla Fotrovi - 1:1.
V 51. minutě boleslavská defenzíva ubránila slávistický roh, o minutu později spolupráce Kadavého s Kuchtou skončila ofsajdem a v 55. minutě Fotra zastavil obětavý zákrok Hankiče. V 62. minutě Mehanovičům průnik zarazil Kadavý.
V 65. minutě se z pravé strany křížnou ranou trefil do slávistické branky Geissler - 1:2.
Boleslavští se ubránili Bejblově trestňáku za cenu rohu a po jeho rozehrání vyrazili do protiútoku, který však nedotáhli do zdárného konce. Útoky se v následující čtvrthodince přelévaly z jedné strany na druhou, ovšem bez efektu v koncovce.
V 82. minutě se svůj dvacetiminutový pobyt na hrací ploše korunoval slávistický Vitarigov střelou k tyči a vyrovnal na 2:2.
Ve zbytku utkání oba týmy dávaly najevo, že o dělení bodů nestojí a snažily se strhnout výhru na svoji stranu. Nejblíže úspěchu byl v 88. minutě boleslavský Wagner, který nastřelil břevno, od něho se míč odrazil do Soukupových zad a následně mimo slávistickou branku. Dramatický duel skončil bez vítěze. Slávie uhájila druhé a Boleslav třetí místo v Juniorské lize, kterou aktuálně vede Jablonec.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Pajer, Hůlka, Thalamy - Kateřiňák, Vukadinovič - Zahustel (68. Kocourek), Mehanovič (83. Hodač), Lalkovič - Wagner.

Sestava SK Slavia Praha U21: Soukup - Bejbl, Fialka, Brož, Dostál (46. Kuchta) - Novák (46. Kadavý), Salašovič - Zámečník, Prošek (76. Möglich), Hrubý (46. Zdichynec) - Fotr (61. Vitarigov).

Góly: 46. Vukadinovič, 65. Geissler - 47. Fotr, 82. Vitarigov

ŽK: Soukup - Mehanovič, Hodač

Rozhodčí: Nenadál - Šmakal, Musil

Fanshop banner