Trenér Jarolím je rozčarovaný z chyb v defenzívě
Klub

Trenér Jarolím je rozčarovaný z chyb v defenzívě

Redakce

Už se zdá být ohraným hitem, když se na pozápasové tiskovce boleslavský trenér Karel Jarolím pozastavuje nad chybami v obraně. Po plichtě v Hradci si povzdechl, že gól boleslavský tým neinkasoval jenom zázrakem.

„Do zápasu jsme šli se sestavou a taktickým záměrem ze zesíleného středu hřiště vyrážet do rychlých protiútoků, ale po patnácti minutách jsem poznal, že to nemůže fungovat," prozradil boleslavský trenér Karel Jarolím.
„Co jsme Hradci nabídli za šance a co jsme předváděli ve středu obrany, to nelze jinak nazvat, než že jsme přežili klinickou smrt. Druhý poločas v obranné fázi z naší strany vyzněl líp, i když jsme jednou pustili Kuliče do šestnáctky a v tu chvíli nás podržel brankář Hruška. Měli jsme několik slibných protiútoků, ale bohužel jsme je nevyužili. Určitě si při nich měli hráči vytvořit více střeleckých příležitostí."
Karel Jarolím
se vyjádřil i k možné únavě z náročného letního programu: „V sedmnácti dnech jsme hráli šestý zápas, někteří hráči měli pauzu, ale někteří ne. K tomu je potřeba přičíst náročné cestování a dusné letní počasí, to určitě nějaké stopy na hráčích mohlo zanechat, ale nechci se na to vymlouvat. Herní situace proti Hradci měli hráči vyřešit lépe, než je řešili, bez rozdílu zda byli nebo nebyli unavení z náročného zápasového programu."

Hradecký kouč Luboš Prokopec pochopitelně litoval nevyužitých šancí: „Mužstvo chválím za odvedený výkon proti tak kvalitnímu týmu, jakým Mladá Boleslav je, vždyť vloni skončila třetí v lize. Vytvořili jsme si sedm šancí a můžeme si vytýkat, že jsme je neproměnili. V tomto zápase jsme ztratili dva body. Fotbal se hraje na góly, a dokud je nezačneme dávat, nebudeme vyhrávat."

Fanshop banner