Z Hradce vezou pouze bod
Klub

Z Hradce vezou pouze bod

Redakce

Boleslavští ani na čtvrtý pokus v Hradci Králové nevyhráli ligový zápas a promarnili tak příležitost posunout se na čtvrtou pozici v tabulce. V předchozích třech mistrácích pouze dvakrát remizovala. Tentokrát uhráli bod, neboť Hradečtí zahodili sedm jasných šancí.

První poločas skončil bez gólů a to především proto, že Hradečtí zahodili pět jasných příležitostí. V 10. minutě po Kotišově kolmici běžel Štípek na boleslavskou branku, blafákem si položil Hrušku, ale nastřelil vracejícího se obránce Rosu a další střelu mu vyrazil gólman Hruška. O pět minut později rozehráli Hradečtí svůj první roh, míč propadl k Čermákovi a po něm ho do boleslavské branky doklepnul Rolko. Sudí však mávali a pískali ofsajd a gól neuznali. Ve 32. minutě po autovém vhazování z levé strany se v šanci ocitl Dvořák a jeho technickou střelu mířenou k levé tyči Hruška vystihl a výborným zákrokem vyrazil. Ve 36. minutě Halilovič odtáhl podle levé lajny nebezpečnou hradeckou akci, v jejímž finále se po spolupráci s Čermákem ocitl sám před brankou Dvořák, ale zakončení mu srazil Milla do rohu. Za dvě minuty zahrozili Hradečtí opět atakem po levé straně a Križko ho zakončil střelou do pravé tyče.
Boleslavští zdaleka nebyli tak nebezpeční, jako jejich hradecký protivník. Před jeho branku dostávali míče především ze standardních situací a to bylo málo, stopeři Chleboun s Rolkem a brankář Koubek si s nimi snadno poradili.

V druhém poločase aktéři ligového duelu na bezgólové plichtě nic nezměnili. Boleslavští přidali na pohybu a dění na hřišti v porovnání s prvním dějstvím vyrovnali. Ale v koncovce byli na dále neúspěšní, a to především proto, že jim chyběl nápad a svižná realizace ofenzivních akcí. Hradečtí měli dvě šance srovnatelné s pěti nevyužitými z první půle. V 72. minutě Kulič vnikl zleva do boleslavské šestnáctky a přihrál Štípkovi, jehož zakončení do částečně odkryté branky zázračně zlikvidoval Hruška. Pět minut před koncem vymyslel Kulič parádní kolmici na Dvořáka a ten tísněn Smejkalem rozvlnil pouze boční síť za levou tyčí boleslavské branky. S blížícím se závěrem utkání přibývalo nebezpečných útoků z boleslavské strany, ale neujaly se rohy z Magerovy kopačky, ani útoky s přečíslením, neboť Ďuriš, Bartl, Štohanzl ani jejich spoluhráči hradeckou defenzívu nepřehráli.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil (46. Bořil), Smejkal, Rosa - Ščuk (46. Magera), Milla - Skalák (69. Bartl), Šisler, Štohanzl - Ďuriš.

Sestava FC Hradec Králové: Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, Mareš - Křižko, Kotiš - Štípek (79. Pavel Čermák), Aleš Čermák (66. Kulič), Halilovič (54. Shejbal) - Dvořák.

ŽK: Kotiš, Dvořák - Ščuk, Ďuriš, Šisler, Kysela

Rozhodčí: Marek - Pelikán, Kubr

Diváků: 4360

Fanshop banner