Za půl hodiny prohrávali o čtyři góly
Klub

Za půl hodiny prohrávali o čtyři góly

Redakce

Předposlední přípravné utkání ve středečním odpoledni v Liberci mladší dorostenci v boleslavských dresech zaslouženě prohráli, neboť gólové manko z odfláknutého poločasu po změně stran nedohnali.

První poločas začali Boleslavští katastrofálně. Hned první akce Liberce skončila brankou. Dlouho dopředu avizovaný míč za boleslavskou obranu z kopačky Burdy prospal Hurda a z následné přihrávky libereckého Šulce pod sebe střelou podél brankáře Vrabec otevřel skóre utkání - 1:0.
V 15. minutě po špatné liberecké rozehrávce získal míč Zákravský, posunul ho Vejrovi a ten dále Smrčkovi, jehož zakončení z dobré pozice zablokovala hradba těl bránících hráčů. V 18. minutě únik jednoho z libereckých útočníků zastavil výborným obranným skluzem Novotný.
Ve 22. minutě nepřesnou rozehrávku boleslavského gólmana Řemínka potrestal liberecký Krejčíř vstřelením druhého gólu - 2:0.
Ve 25. minutě se v rohu hřiště srazil Hurda s Koubským a následná liberecká šance skončila kousek vedle pravé tyče.
Ve 28. minutě pomalou přihrávku Zákravského na Horáčka zachytil aktivní liberecký útočník Vrabec, který zdařilým přehozením brankáře Řemínka zvýšil liberecké vedení na 3:0.
Ve 30. minutě liberecký roh rozehrál Šulc a důraznou hlavou usměrnil Dvořák počtvrté do boleslavské branky - 4:0.

Ve 32. minutě po Smrčkově pomalé přihrávce ztratil Klíma míč a Liberečtí naštěstí samostatný únik zakončili vedle Řemínkovy branky. Ve 38. minutě po centru z levé strany úplně volný liberecký útočník střelou bez přípravy jen o kousek minul levou tyč boleslavské branky. Poločas tak skončil ostudným čtyřgólovým debaklem.

V úvodu druhého poločasu liberecký útočník ve 49. minutě obešel postupně pět naprosto nebojujících protihráčů a teprve dobrý zákrok brankáře Baťhy zachránil boleslavský tým od další inkasované branky. V 50. minutě vystihl libereckou rozehrávku Vejr, ale následné zakončení zamířil nad břevno. V 51. minutě po Komárkově centru nadějné boleslavské zakončení úspěšně zablokovala liberecká obrana. V 53. minutě obešel Vejr uprostřed hřiště dva protihráče a přihrál na levou stranu volnému Zákravskému, který se zbavil soupeře a vystřelil do náruče libereckého brankáře.
V 55. minutě Marčaníkův trestný kop přizvedl těsně před brankářem Horáček a snížil na 4:1.
V 67. minutě liberecký útočník samostatný únik završil nepřesnou střelou.
V 73. minutě Klíma nádherně přihrál rozeběhnutému Rudzanovi a ten po výborném převzetí míče mezi obránci se trefil k pravé tyči - 4:2.
Ve zbývajících minutách se na boleslavské prohře nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Řemínek (41. Baťha) - Hurda, Horáček, Král (41. Rudzan), Klíma - Novotný, Koubský (41. Komárek) - Zákravský, Smrček (41. Stopa), Novák (41. Marčaník) - Vejr (60. Smrček).

Branky: 1. a 28. Vrabec, 22. Krejčíř, 30. Dvořák - 56. Horáček, 74. Rudzan

Rozhodčí: Nádeník

Trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík se po utkání hodně zlobil: ,,První poločas jsem hráče nepoznával a nevěřil, že je to náš tým. Hůře k zápasu už přistoupit nemohli. Je nyní třeba si zápas rozebrat a vyvodit důsledné kroky, aby se podobný přístup neopakoval. Druhý poločas oživili střídající hráči a hra byla vyrovnaná, ale nikoliv z naší strany organizovaná tak, jakou mám představu. Výkon boleslavského týmu byl ostudný a přístup některých hráčů katastrofální!"

Fanshop banner