Odvetu v Lyonu prohráli o gól
Klub

Odvetu v Lyonu prohráli o gól

Redakce

V odvetě třetího předkola Evropské ligy byli Boleslavští blízko remízy, o kterou přišli v předposlední minutě. Po bezgólovém poločase potvrdili Lyonští pozici favorita až po změně stran.

V porovnání s prvním utkáním v Mladé Boleslavi provedli oba trenéři změny, francouzský Hubert Fournier početnější než český Karel Jarolím. V boleslavské základní sestavě místo Magery nastoupil Šísler, který v prvním utkání hrál až posledních dvacet minut. Z hráčů, kteří byli v Boleslavi v základní lyonské sestavě, na lavičce zůstali Koné, Mvuemba, Ferri, Yattara a vůbec nebyl nominován Biševac.

První poločas začali Lyonští zvolna a Boleslavští opatrně. Pár minut se hrálo ve středu hřiště. V 5. minutě Hruška vyrazil od pravé tyče Lacazettovu hlavičku a Lyonští kopali roh, kterému se boleslavská defenzíva ubránila. V 16. minutě Lacazette minul těsně Hruškovu branku z trestňáku.
V 17. minutě výhodu rohového kopu získala Boleslav. Lyonská obrana Skalákův oblouček odvrátila jen ke Štohanzlovi, který z necelých dvaceti metrů technickým zakončením nastřelil břevno Lopesovy branky. To byla největší boleslavská příležitost ke vstřelení gólu v průběhu první půle.Lyonští málem skórovali po odehrané půlhodině. Ve 31. minutě Lacazette a Benzia běželi na boleslavskou branku, ale jasnou šanci pokazil Lacazette přihrávkou Benziovi do ofsajdu. O minutu později byl na Fekirův centr z levé strany u vzdálenější tyče krátký Benzia. Ve 38. minutě Jalletův centr zprava hlavičkoval Lacazette vedle levé tyče.

Bezgólový poločas byl pro boleslavské fotbalisty do druhého dějství povzbuzením. Ale Lyonští hnáni více než dvaceti tisíci diváků brzo po změně stran skórovali. Před tím se po Skalákově centru neprosadil Ščuk, kterého při zakončení protihráč beztrestně fauloval.
V 58. minutě vnikl do boleslavské šestnáctky zleva Fekir, jeho přihrávku před brankou nešťastně srazil Navrátil a než míč přešel brankovou čáru, doklepl ho Lacazette a dal tak snadno vedoucí gól Lyonu - 1:0.
Lyonští pokračovali v ofenzívě a zvyšovali tlak na Hruškovu branku. Lacazette v 61.minutě těsně minul branku, o čtyři minuty později vyrazil Hruška nebezpečný trestňák od levé tyče na roh a těch Lyonští v příštích dvou minutách kopali tři v rychlém sledu po sobě.
V 71. minutě lyonský stoper Koné podcenil situaci na rohu malého vápna a fauloval aktivního Skaláka. Nařízenou penaltu proměnil panenkovským dloubákem Milla - 1:1.
Za nerozhodného stavu se hra na chvíli rozdrobila nepřesnostmi, fauly a změnami v sestavách. Boleslavští úspěšně přečkali několik lyonských šancí a měli na dosah lichotivou remízu. Tolissova rána minula branku, Ferriho střelu Hruška kryl, Malbranquovu bombu boleslavský gólman vyrazil na roh a Fekirův pokus chytil u levé tyče.
S blížícím se závěrem přibyla práce i lyonskému brankáři, a to především po Magerových trestných kopech od pravé postranní lajny. V 86. minutě za společného úsilí Smejkala a Navrátila skončil míč dokonce za Lopesovými zády, ale sudí odpískal boleslavský útočný faul a gól neuznal.
V 89. minutě druhý Magerův trestňák Lopes vyrazil, a přestože míč mohli pod kontrolou udržet Boleslavští, nestalo se tak a Lyonští vyrazili do brejku. Njle utekl po pravé straně a přízemní ranou Hrušku prostřelil -2:1.
V nastavených čtyřech minutách byli Lyonští blízko třetímu gólu, ale Hruška jedovatý trestňák vytlačil na břevno a do rohu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Šisler (72. Magera) - Skalák (79. Bartl), Milla, Štohanzl - Ďuriš (68. Šultes).

Sestava Olympique Lyon: Lopes - Jallet, Tolisso, Bedimo (37. Koné), Umtiti - Fekir, Gonalons, Malbranque - Rose (52. Ferri), Benzia, Lacazette (72. Njle).

ŽK: Umtiti, Fekir, Koné - Bořil, Rosa, Ďuriš, Navrátil, Šultes

Góly: 58. Lacazette, 89. Njle - 71. Milla

Rozhodčí: Klossner - Vogel, Jobin (všichni ze Švýcarska)

Diváků: 22717

Fanshop banner