Ze dvou zápasů získali šest bodů
Klub

Ze dvou zápasů získali šest bodů

Redakce

Boleslavští podruhé v nové ligové sezóně vyhráli nejskromnějším možným výsledkem, v domácí premiéře ročníku 2014-15 jediný a rozhodující gól dal až v poslední minutě Kateřiňák z penalty.

Více než polovinu boleslavské základní sestavy proti českobudějovické juniorce tvořili hráči z prvoligové soupisky, dva z nich (Zahustel a Sivrič) nastoupili jen na poločas po dlouhodobé rekonvalescenci. Více než hodinu hrál zkušený francouzský záložník Tavares.

První boleslavský útok v úvodní minutě vypadal nadějně, ale Kateřiňák z pár kroků nepřekonal brankáře Fryštáka, jenž se mu odvážně vrhl pod nohy.
Potom byli několik minut nebezpečnější Jihočeši. V 8. minutě Linhart křížnou střelou minul Hankičovu branku. O tři minuty později se Machovec probil až na roh brankoviště a Hankič jeho zakončení úspěšně zlikvidoval. V 17. minutě Linhart pálil těsně nad levý horní růžek boleslavské branky.
V 19. minutě konečně zase zaútočili Boleslavští. Získali roh a po jeho rozehrání vracel míč Bartl od zadní tyče před branku, kde se marně natahoval Hůlka. Ve 22. minutě Kadula s hranice vápna přeloboval Hankiče i boleslavskou branku.
Gólu byla Boleslav nejblíže ve 26. minutě, kdy běžel Klobása sám na českobudějovického brankáře, ale neúspěšně se pokusil o blafák místo jednoduchého zakončení střelou.
Ve 33. minutě po Mehanovičově centru Zahustelovu ránu bránící hráč zvedl nad branku a po následném rohu, již pátém boleslavském, Bartlovo zakončení těsně minulo levý horní růžek jihočeské branky. Ve 40. minutě se po Sivričově centru k zakončení uvnitř šestnáctky dostal Pajer, ale zamířil nepřesně. V předposlední minutě poločasu po spolupráci s Bartlem netrefil branku Mehanovič.

Druhý poločas měli Boleslavští stálou herní převahu, ale bez úspěšné koncovky. V 57. minutě mířil Mehanovič nad břevno. V 64. minutě Bartl předložil parádní přihrávku Klobásovi, který sám před brankou nastřelil jejího strážce Fryštáka.
Po hodině hry v ojedinělých útocích zahrozili Jihočeši. V 64. minutě Machovec vysoko překopl z trestňáku a o čtyři minuty později Funda z běhu křížně střílel vedle Hankičovy branky.
V 75. minutě po chybné českobudějovické rozehrávce Mehanovič dával mezi obránci sprintujícímu Bartlovi, ale ten míč nezpracoval, jinak by běžel sám na branku. V 77. minutě Kateřiňák z trestného kopu od postranní lajny trefil připraveného brankáře. V 85. minutě byl na konci boleslavské kombinace Kateřiňák, ale vystřelil přesně do středu českobudějovické branky a Fryšták snadno míč chytil. V 87. minutě utekl Kocourek po pravé straně téměř přes celé hřiště, a když se snažil od koncové lajny přihrát před branku, nastřelil bránícího protihráče.
Když na časomíře naskočila devadesátá minuta, vletěl odvážně do soupeřovy šestnáctky Kocourek a gólman Fryšták jej podrazil. Sudí Kovařík bez otálení nařídil pokutový kop, který Kateřiňák s jistotou proměnil - 1:0.
V nastavených dvou minutách už se na těsném vítězství Boleslavi nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Bartl, Pajer, Hůlka, Thalamy - Kateřiňák, Tavares (68. Hodač) - Zahustel (46. Kocourek), Mehanovič (88. Křapka), Sivrič (46. Geissler) - Klobása (81. Kozma).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U21: Fryšták - Jenne, Podráský (61. Jakub Held), Novák, Machovec - Čadek, Kadula, Horák (71. Schertler), Hála, Funda - Linhart (40. Martin Held).

Gól: 90. Kateřiňák z penalty

ŽK: Kateřiňák, Pajer - Jenne, Podráský, Fryšták

Rozhodčí: Kovařík - Mokrusch, Myška

Diváků: 155

Fanshop banner